Broedermoord

Met twee teams, UVS2 en UVS3, in de promotieklasse was het onvermijdelijk dat de eerste ronde een onderonsje van UVS’ers zou worden. In het verleden was het ook al eens voorgekomen met UVS 1 en UVS 2 en ik heb me laten vertellen dat UVS 2 toen verrassend genoeg won. Het geeft maar aan dat je rekening moet houden met UVS 2 ;-)

Geen grote verrassingen in de wedstrijd van vandaag: het tweede team won afgetekend met 7-1 van het derde. Het ging al vrij snel mis voor het derde. Jorik ging op zet 6 al de fout in en maakte het toen meteen nog erger:


Bij Thomas tegen Bert-Jan was het ook vrij snel eenrichtingsverkeer en die partij was ook nog binnen twee uur spelen beslist.  Jeroen kreeg tegen Christ de kans een Grand Prix Attack volgens het boekje te spelen en won vrij gemakkelijk een kwal en nog twee pionnen. Luttele minuten daarna wonnen ook Hans tegen Lambert en Wouter tegen Ron. Lambert offerde een stuk tegen drie pionnen, maar raakt er meteen al eentje kwijt en kreeg daarbij ook nog een koningsaanval over zich heen. Dat bleek niet lang houdbaar.
Bij Wouter tegen Ron liet laatste wat snel teveel gaten in zijn stelling vallen, waarvan Wouter meteen trachtte te profiteren:


Ik zelf kon snel in de opening vrijwel al het aanvallende spel van Simon’s Morragambiet neutraliseren, waarna ik een gezonde pion voorstond. Iets over drieën stond er dus een score van 6-0 in ons voordeel op het scorebord. Alleen Tsjisang was nog bezig tegen Marcel Krivec en Arno was aan het ploeteren tegen Klaus.

Marcel hield het lang uit tegen Tsjisang, maar werd net voor de 40ste zet geconfronteerd met een combinatie die direct groot voordeel opleverde:


Arno stond vanaf het middenspel al lastig tegen Klaus en toen kwam het volgende eindspel op het bord:


Uitslag dus 1-7 in het voordeel van UVS2. Als je naar de ratingverschillen per bord kijkt, ook geen heel onverwachte uitslag.

 

Share

5 reacties

 1. Dennis Breuker schreef:

  Lekker uitgebreid verslag, Pepijn. Zo heb ik toch een beetje het idee dat ik erbij was. En wat een mooi begin (althans, voor ons…). Overigens zelden zo’n homogeen team gezien (qua elo). Volgende keer ben ik er gewoon bij!

 2. Ruud van de Plassche schreef:

  Waarom is meteen 7 Pb5 nauwkeuriger? Na 7 — Pg6 heb ik dan toch niet echt iets? (8 dxc5 Pxe5.)

 3. Marcel Verstappen schreef:

  Als UVS3 uiteindelijk op bordpunten degradeert, dan weten we wie we daarvoor kunnen bedanken ;-) Fijn, overigens, zo’n snel en uitgebreid verslag.

 4. Pepijn van Erp schreef:

  @Ruud na 7.Pb5 Pg6,8.dxc5 Pxe5 (of 8… a6 9. b4 ) 9.Pxe5 Pxe5 10.Lf4 ziet t er volgens mij slechter uit voor zwart dan na de mogelijkheid 7… a6 in de partij. Maar het is natuurlijk sowieso al vervelend voor zwart.

 5. Klaus Wüstefeld schreef:

  Het is bekend van jou, Pepijn : een verslag 1 of 2 dagen na de wedstrijd. Lekker snel en ook nog eens inhoudsvol. Sommige partijen kwamen iets minder aan bod. Ik (als beoogd UVS 3 verslaggever van deze wedstrijd) zal onze teamleden vragen , of zij nog iets over hun partij te zeggen hebben. Zij hebben een email daarover gekregen. Er is dus nog een kans , dat er van de kant van UVS3 nog een ( bescheiden?) verslag zal komen.

Geef een antwoord