Zomerse UVS-barbecue

Direct na de Vierdaagse(feesten) stond er weer een schaakfeest op het programma. Bij Café Jojo in de binnenstad kwamen op 22 juli jl. 24 schakers vanaf 14:00 uur bijeen voor een zomertoernooi.

Vooral in de tuin van het café werd gezellig en fanatiek gestreden met de schaakvariant ‘Random chess’. Heel af en toe viel er een klein buitje. Random chess is een variant waarbij alleen de pionnen een vaste beginopstelling hebben; in het begin worden de stukken om en om op een willekeurige plek op de achterste rij gezet waarna de tegenstander hetzelfde stuk in spiegelbeeld op zijn rij zet. Als beide achterlijnen vol staan met stukken ontstaat en zeer bijzondere beginstelling die elke keer anders is. Alle categorieën in speelsterke hadden in beginsel grotere kans op winst. In de twee voorrondes van 4 partijen van 6 minuten p.p. werd een ranglijst opgesteld; na de uitgebreide bbq werd nog een uitgebreide finaleronde van 7 partijen gespeeld in 3 achttallen. Tegen 22.00 uur kon Guido als eindwinnaar uitgeroepen worden. Tussen de officiële partijen door werd er gezellig gepraat en werden gewone snelschaakpartijen gespeeld. Het bleef nog lang gezellig in het café.

Joost Retera en Rob Bisschops, hartelijk dank voor de organisatie van deze Zomer BBQ met toernooi, hopelijk volgend jaar weer!

Share

Geef een reactie