UVS 3 – ASV 4

Eigenlijk hadden we de laatste wedstrijd maar nipt van ASV5 gewonnen. Dat zou dus lastig worden tegen de grotere broer. Wij – 4 basisspelers afwezig.. – kunnen nog degraderen (ok, theoretisch..), zij nog promoveren. Het kan evenwel raar lopen in de promotieklasse: na de toch ruime overwinning op ASV4 hebben wij ineens promotiekansen…. laten we daar maar niet op vooruit lopen.

Arno had het zwaar op bord 1; een Najdorf-Siciliaan met draak-motieven liep uit de hand toen wit eenmaal een paard kon offeren op f5..na het openen van de g-lijn dacht ik dat het niet lang meer kon duren… Tot mijn stomme verbazing hoorde ik evenwel snel dat zijn tegenstander opgaf…Kijk zelf maar hoe dat is verlopen:

Ik kon het zelf niet laten een vaag variantje met een offer uit te voeren. Zeker niet correct, maar het beloofde wel ’n leuke partij te worden; tactiek met wat stille zetjes…

Aan mijn andere kant zag ik Ruuds stukken goed ontwikkeld. Toen zijn zwarte loper evenwel tegen een pion aan moest gaan kijken, werd besloten tot remis.

Op 4 en 5 waren Elwin en Mathijs met leuke wedstrijden bezig. Het leek wel alsof ze de relaxt-heid zelve waren…lijkt me een goed plan om dat vast te houden. Met lol en ’n beetje geduld kom je een heel end.. Beiden een vol punt!

Dan onze invallers.
Christ trof een oude bekende, Désiré; volgens mij hebben die 2 vaker tegen mekaar gespeeld dan Karpov tegen Kasparov… (wat zou de stand zijn geweest… 183-172,5 …oid?). Désiré had het beste van het spel, maar na 4 uur vond Christ het welletjes: wreef eens –als Aladdin- over zijn baard en toverde er gewoon een halfje uit… 183,5-173..

Ik vond de partij van Marcel misschien nog wel de leukste…dat was er zeker een om door Fritz te persen…misschien krijgen we daarvan nog details. Het leek er op dat we flink zouden winnen, maar ergens verloor Marcel het momentum…

En toen was er nog onze voorzitter op 8 .. b4, jawel! Lambert was achteraf kort:
“….Eigenlijk speelden we beiden de hele partij enigszins schijterig; bang om te verliezen. Niet echt een instelling waarmee je kampioen kunt worden…” Toch petje af voor deze laatste 3. Lekker geschaakt!

Share

Geef een reactie