Spannend competitieslot voor UVS 1, 2 en 7

Aanstaande zaterdag 1 april wordt de achtste, en een na laatste, ronde gespeeld van de KNSB-competitie. Hierin nemen UVS 1 en UVS 2 het op tegen respectievelijk Voerendaal en Leiderdorp. Voor beide teams zijn de wedstrijden van cruciaal belang om degradatie te voorkomen. Ook UVS 3 treedt aankomende zaterdag in het strijdperk. Dit team speelt tegen ASV 4 uit Arnhem. Deze drie wedstrijden worden gelijktijdig gespeeld in de achterzaal van café Groenewoud vanaf 12.00 uur. Toeschouwers zijn van harte welkom. Ook worden de komende twee weken alle slotrondes van de OSBO-competitie gespeeld. Hiervoor komen de overige UVS-teams allemaal in actie.

UVS 1 is na een moeizame start opgeklommen naar de zesde plaats met 5 matchpunten. Toch is het team nog niet veilig omdat het op de hielen wordt gezeten door vier teams met respectievelijk 5, 4, 3 en 3 matchpunten. Een goed resultaat aanstaande zaterdag tegen koploper Voerendaal is daarom meer dan welkom en, gezien het relatief kleine gemiddelde ratingverschil van zo’n 50 punten, zeker niet onmogelijk.

De positie van UVS 2 is al het hele seizoen penibel. Het team staat momenteel op de 8e plaats met 4 matchpunten. Dat zijn er evenveel als het aantal van de nummer 9: HWP Haarlem 2. Dit team is de tegenstander van UVS 2 in de slotronde die op 6 mei gespeeld wordt. Helemaal onderaan op de 10e plaats staat Hoogland met 3 matchpunten. Ook dit team strijdt de komende twee wedstrijden voor lijfsbehoud. De tegenstander van UVS 2 van aanstaande zaterdag is Leiderdorp. Zij bezetten de tweede plaats met drie punten achterstand op koploper LSG 2. Bij een overwinning op UVS 2 heeft Leiderdorp nog een kleine kans op het kampioenschap. Het wordt aanstaande zaterdag dus een lastige wedstrijd voor het tweede, zeker ook door het ratingverschil. Dat van UVS 2 is namelijk gemiddeld ongeveer 200 punten lager dan dat van de aankomende tegenstander.

UVS 3 kan zaterdagmiddag wel vrijuit spelen. Met 8 matchpunten handhaaft het team zich in de promotieklasse van de OSBO-competitie. Tegenstander ASV 4 is ongeveer gelijkwaardig en heeft inmiddels 9 matchpunten verzameld.

UVS 4 speelt vrijdag 31 maart de slotronde in de tweede klasse van de OSBO-competitie tegen de Toren Arnhem 5j. Het vierde heeft 8 matchpunten en is bij een verlies van koploper Mook zelfs nog kanshebber voor het kampioenschap. Maar dat is vooral theoretisch omdat de koploper 2 matchpunten en 5 bordpunten meer heeft dan UVS 4. Maar ja, je weet het niet heh: de bal is rond en zeg natuurlijk nooit nooit!

UVS 5 is alweer een maandje kampioen en speelt de slotronde komende maandag 3 april in café Groenewoud tegen Mook 2. De galleryplayers van het vijfde kunnen maandag dus hun smoking aantrekken, een feestje vieren, en mogen vervolgens ook nog eens het grootste gedeelte van de prijzenpot mee naar huis nemen. Bij winst zijn ze zelfs kampioen met het maximaal aantal matchpunten van 14.

UVS 6 speelt vrijdag 7 april de slotronde bij en tegen Toren Arnhem 6j. Met 6 punten zal het zesde in de middenmoot eindigen en valt er dus niets meer te winnen of te verliezen. Of toch? Natuurlijk! Ik vergeet bijna de belangrijkste prijs: de eer….

Voor UVS 7 staat er nog wel wat op het spel. Het team stond al de hele competitie met nul matchpunten stijf onderaan, maar wist in de vorige ronde onverwacht een knappe overwinning te behalen op Veenendaal 3. Het zevende speelt in de slotronde bij Wageningen, op donderdag 13 april, tegen De Cirkel 3 dat tot nu toe 3 matchpunten heeft verzameld. Dat is er maar eentje meer dan UVS 7. Omdat er slechts een team degradeert, handhaaft UVS 7 zich in de derde klasse bij een overwinning. Dat zou een bijzonder knappe prestatie zijn!

UVS 8 is al kampioen en speelt op vrijdag 7 april in de slotronde in Groesbeek tegen de PION 5j. Bij winst behaalt het team het mooie aantal van 10 matchpunten uit zes partijen.

Gelijktijdig speelt ook UVS 9 op vrijdag 7 april in Groesbeek bij de PION. Dit team neemt het op tegen SMB7j. UVS 9 heeft inmiddels 5 matchpunten verzameld en zal daarmee in de middenmoot eindigen. De kampioen in deze poule is inmiddels bekend. Dat is PION 4.

Share

Geef een antwoord