snelschaaktoernooi jeugd was een succes

Met veel plezier deden meer dan twintig kinderen afgelopen dinsdagavond mee aan het snelschaaktoernooi van onze jeugdafdeling. In zeven zinderende ronden werd beslist wiens hersenen op topsnelheid het beste werkten.

Het toernooi eindigde met een gedeelde eerste plaats voor Bram van Abeelen en Ivo Rikken.

Lijkt het je leuk om jeugd te trainen, dan kun je je daarvoor aanmelden bij usvjeugd@gmail.com. Je kunt ook op de clubavond het bestuur of Arjan Schoonen aanspreken als je meer informatie wilt. Je ratingniveau is niet zo belangrijk, maar je loopt wel de kans dat je zelf ook beter gaat schaken als je leert om de finesses van het spel uit te leggen aan anderen. Als je jeugdtrainer wilt worden bij UVS, dan kun je gratis een schaaktrainercursus van de KNSB volgen en daarvoor een officieel diploma krijgen.

Share

1 reactie

  1. Justin schreef:

    Geen wonder dat er soms schaakstukken verdwijnen. Het wordt gewoon opgegeten! ;)

Geef een antwoord