UVS 5 op stoom in Elst

De volgende externe wedstrijd staat al weer voor de boeg en het is al weer een week of drie geleden dat we in het duffe achterafzaaltje van Elst ons hoofd koel wisten te houden. Gelukkig werd de boel er niet al te heet gestookt; ik heb nog heel slechte herinneringen aan de vorige keer dat ik daar speelde en bijna van mijn stokje ging. Ik ben niet de enige die zich er niet erg behaaglijk voelt: Ron wees me op een soort van plantenbak met plastic bieslook erin, wat volgens hem de ruimte wel een beetje typeerde. Verder een leuke club, de Elster Toren, ze verdienen een betere speelzaal.

Om te beginnen kregen we een puntje kado: het derde team wist maar 5 spelers bij elkaar te krijgen en deelde ons (tijdig) mee dat bord 1 leeg zou blijven. Tja, dan onze hoogst gerate speler Lambert maar met wit op bord 3 gezet, waar hij zijn geliefde orang oetan kon loslaten. Ditmaal ging hij er echter flink de boot mee in, en dat komt toch niet zo heel vaak voor. Verder geen partijgegevens beschikbaar; laten we het maar zo gauw mogelijk vergeten.

Ikzelf kwam op bord 4 in een Italiaanse partij vrij gemakkelijk een pion voor, daarna offerde mijn tegenstander een stuk en kreeg best een aanval. Na wat keepwerk blunderde ik een stuk terug waarna de zaak weer even in evenwicht leek. Toch zag ik weer kans een pionnetje af te snoepen.. ik heb dit deze competitie al diverse keren meegemaakt. In ons team lusten Theo en Ismail er geregeld ook pap van, en hen lijkt pionachterstand niet te deren. Gelukkig gaf ik ditmaal de voorsprong niet meer uit handen en wist de partij te verzilveren.
Hier volgt nog de partij van Ron en die van Ismail, zijn vijfde externe overwinning uit vijf.

Wij staan eerste in onze poule, gevolgd door Kasteel 3 met 2 matchpunten en 5 bordpunten achterstand. Maandag 6 maart treden we thuis tegen hen aan. Ook als we winnen, hebben we heel waarschijnlijk nog te maken met onze andere belager, SMB4, die deze ronde een relatief gemakkelijke wedstrijd speelt tegen Elster Toren3, en mogelijk wat van hun achterstand (2 m, 6½ b) kan inlopen. Het is nog geen gelopen race!

Share

Geef een reactie