Externe competitie: zesde ronde voor UVS 1,2 en 3, vijfde ronde voor UVS 4,5,6 en 7 en vierde ronde voor UVS 8 en 9.

Aanstaande zaterdag 4 februari wordt de zesde ronde gespeeld van de KNSB-competitie en de promotieklasse van de OSBO. UVS 1,2 en 3 spelen alle drie gelijktijdig thuis in café Groenewoud. Toeschouwers zijn van harte welkom. De aanvang is om 12.00 uur.

UVS 1 staat met 3 punten uit de eerste vijf wedstrijden op de 7e plaats. Het team speelt zaterdag in klasse 1b de belangrijke wedstrijd tegen de nummer acht: De Wijker Toren uit Beverwijk. Dit team heeft eveneens drie punten verzameld in de eerdere wedstrijden. Om uit de degradatiezone te komen is een overwinning voor UVS 1 erg belangrijk.

UVS 2 speelt zaterdag a.s. in klasse 3d tegen PSV/Dodo uit Putten dat met 7 matchpunten op de vierde plaats staat. UVS 2 heeft tot nu toe slechts 2 matchpunten behaald en staat op een gedeelde laatste plaats. In deze poule is echter nog van alles mogelijk. Wel geldt ook voor dit team dat er gewonnen moet worden om uit de gevarenzone te komen.

UVS 3 treedt in de promotieklasse van de OSBO in het strijdperk tegen Rokade uit Lichtenvoorde. UVS 3 staat in de middenmoot met 6 matchpunten. De tegenstander van aanstaande zaterdag behaalde vijf punten uit de voorgaande wedstrijden. Als UVS 3 zaterdag wint, zal het team de opmars op de ranglijst voortzetten.

Daarna worden vanaf volgende week de wedstrijden uit de vijfde ronde (UVS 4,5,6 en 7) en vierde ronde (UVS 8 en 9) van de OSBO-competitie gespeeld.
UVS 4 staat met 4 punten in de middenmoot en kan, aangezien het de sterkste tegenstanders al gehad heeft, verder omhoog klimmen op de ranglijst.
UVS 5 staat met de maximale score bovenaan. Het team heeft alle kansen om na de degradatie van vorig jaar direct in de tweede klasse terug te keren.
UVS 6 heeft tot nu toe 4 matchpunten gescoord. Dit team is, na een eventuele overwinning maandag a.s., uit de degradatiezone.
UVS 7 staat alleen onderaan zonder matchpunten. Toch heeft het team komende maandag zeker een kans. Aankomende tegenstander Wageningen 5 staat namelijk vlak boven UVS 7 met 2 matchpunten. Dus er zijn zeker kansen op de eerste overwinning!
UVS 8 doet het uitstekend met een maximale score van 6 punten. Het team lijkt dan ook recht op het kampioenschap af te stevenen. Natuurlijk moet er dan wel opnieuw gewonnen worden.
UVS 9 neemt de tweede positie in met 4 punten. Bij een overwinning blijft het team in het spoor van koploper PION 4 en houdt het de kansen op een kampioenschap in eigen hand.

Het programma ziet er als volgt uit:

Maandag 6 februari in Café Groenewoud, aanvang 20.00 uur:
UVS 4 – ASV 8
UVS 6 – De Sleutelzet 1
UVS 7 – Wageningen 5

Dinsdag 7 februari
SMB 6 – UVS 8 (aanvang 19.30 uur)

Donderdag 9 februari
Elster Toren 3 – UVS 5

Maandag 13 februari in Café Groenewoud, aanvang 20.00 uur:
UVS 9 – Dodewaard 1

Share

1 reactie

  1. Lambert Hofman schreef:

    Omdat de wedstrijd van UVS 9 een week is uitgesteld, is er komende maandag voldoende ruimte in de zaal voor inhaalpartijen.

Geef een antwoord