Hugo wint tweede periode met 100%

De tweede periode is tot zijn einde gekomen. En we hebben een verrassende winnaar. De ijzeren regeerperiode van Tobias, die daarvoor alle periodekampioenschappen heeft opgeëist, is onderbroken.

Ook Bram, die het clubkampioenschap won, was lang in de race, maar moest het ook afleggen tegen een zeer geconcentreerde Hugo (rechts op de foto). Zijn concentratie om het niet te laten glippen liet een volwassen schaker zien die niet van zijn stuk te brengen is door een gewonnen stelling.

In de laatste ronde speelde Hugo de beslissingswedstrijd tegen Philip (links op de foto). Philip begon aanvallend met een herdersmatmotief, hij moest immers winnen want hij had een half punt minder. Helaas voor Philip werkte het allemaal net niet. En tot overmaat van ramp wist Philip ook geen remise te houden, daar stond hij te slecht voor.

Het tienmaal remise aanbieden in de tien zetten voor het mat hielp daar niet bij.

272896b2-fd2f-4cb9-b972-c4f8fd06499a

Ook nog een eervolle vermelding voor Tobias en Bram die ondanks hun verliespartij wel de rest gewonnen hebben en verdienstelijk tweede zijn geworden.

Vanaf volgende periode gaan we niet meer Zwitsers indelen maar hebben we een groepsindeling gemaakt. Dat zal voor meer partijen tegen op eigen niveau zorgen. Succes allemaal!

Share

Geef een reactie