2 reacties

  1. Thei van Laanen schreef:

    Een deel van de lol van het schaken is om de eigen rating een beetje te laten stijgen, en ik had de pech dat ik speelde tegen een jeugdspeler: bijna per definitie sterk in ontwikkeling en dus ondergerated. Remise maken betekent dan fors ratingverlies: mijn tegenstander had 800 ratingpunten minder dan ik. Overigens stond ik eigenlijk verloren en heb met mazzel remise gehaald, maar die mazzel is zo wel weer aardig teniet gedaan. Een troost is dat mijn halve puntje het team net de volle winst bezorgde, en dat is me ook wat waard!

  2. Klaus Wüstefeld schreef:

    Ja, Thei, die jonkies bederven het helemaal met die lage ratings en die toch wel fanatieke schaakkracht en snelle vooruitgang. Er schuilt dan een vorm van onrecht in de ratingberekening. Het is in de sport heel gewoon, dat er een rating is, die het niveau aangeeft, maar het systeem klopt dan niet,als er een te groot gat zit tussen werkelijk niveau en de ratingpunten. Hoewel het gelukkig niet vaak voor komt, vind ik het wel opvallend, dat het probleem regelmatig wordt aangekaart, maar blijkbaar niet door instanties wordt opgepakt. Het probleem is( dacht ik) dubbel op. Allereerst de gewone KNSB rating en misschien dan ook de rating van onze club.Maar wie heeft er een idee, waarmee je dit pijnpuntje oplos ? Er moet toch iets te vinden zijn, zeker voor onze club,als bij ons de ratingpunten ook door dit soort gevallen wordt beïnvloed.

Geef een reactie