Zwaarbevochten zege UVS3 in historische match tegen SMB1

Nog niet zo heel lang geleden speelde SMB met 3 teams in de KNSB en speelde UVS1 in de promotieklasse tegen SMB4 en SMB5. Een prachtige herinnering werd na afloop nog opgehaald door RuudP: we speelden met UVS1 uit tegen Wageningen in de laatste ronde van de promotieklasse. Wij moesten winnen om kans te houden op het kampioenschap, maar dan nog waren we afhankelijk van het resultaat van SMB4 dat thuis speelde in de Klokketoren (tegenstander weet ik niet meer). Op een gegeven moment zijn wij klaar in Wageningen, we hebben inderdaad gewonnen. Telefoontje naar Nijmegen: nog geen uitslag. Als een haas naar Nijmegen. We stormden met heel UVS1 de Klokketoren binnen, precies op tijd om de SMB-speler in een gewonnen stelling een enorme blunder te zien maken in de enige partij die nog bezig was waardoor niet SMB4 maar UVS1 kampioen werd van de promotieklasse dat jaar. Tragisch voor SMB en voor die SMB-speler, maar het is allemaal goed gekomen met haar!

En nu speelt het derde van UVS tegen SMB1. Dat is voor het eerst en mag met recht historisch genoemd worden! Het was een zeer spannende strijd, ditmaal gewonnen door UVS. Ongetwijfeld zullen er nog vele wedstrijden volgen tussen teams van beide verenigingen. En ongetwijfeld zal SMB in de toekomst UVS weer eens voorbijsteken!

De wedstijd is tot op het allerlaatste moment spannend gebleven. In een gruwelijk tijdnoodduel won Wouter zijn partij en haalde daarmee twee matchpunten binnen. Al eerder had Rob een schitterende partij gespeeld (remise) tegen ons aller Roy en hadden Tsji, Abdula en Jorik met prachtige overwinningen SMB al zwaar onder druk gezet. Zelf had ik een mooie partij tegen Bram, helaas verloren. Arno heeft zijn Morra-pion nooit teruggezien, en Mathijs had ook nog wel wat anders aan zijn hoofd en heeft een zware pijp gerookt, zie zijn commentaar.

img_4879 img_4885
img_4883 img_4886
img_4891 img_4894

r5

Share

Geef een reactie