UVS 4 – Mook 1 3-5

Niemand had tijd voor een algemeen verslag van het team, ik ook niet. Daarom zal dat verslag er niet komen. Toch even iets: lange tijd leek UVS te gaan winnen doordat er op verschillende borden goed werd gespeeld, maar UVS’ers lieten daarna kansen liggen. Vooral de partij van Christ Verstegen aan het eerste bord had na goed spel van Christ een dramatische afloop. Het was de laatste partij, waarbij UVS toch nog een gelijkspel kon veroveren, maar Christ gaf in het eindspel een toren weg op het moment dat hij zou gaan winnen. Aan het 4de bord kon ik niet verder komen dan een remise. Mijn tegenstander was Ton van Dijk. Voor mij was het een UVS’er en dat is eerder een waarschuwing dan een geruststelling. En inderdaad, Ton speelde ijzersterk. Het doel van mijn fantasieopening was: het afsluiten van de damevleugel, het liefst met zoveel mogelijk zware zwarte stukken opgesloten achter die damevleugel. Vervolgens zou Wit dan op de koningsvleugel vrij spel hebben om de zaak af te ronden. Dit plan lukte echter niet.

[Redactie: Zoals iemand die zijn vuilniszak nog net op tijd probeert buiten te zetten voordat de vuilniswagen zijn adres gepasseerd is, heeft Bert-Jan Boer te elfder ure nog zijn partij in mijn mailbox gepropt, zodat u er hier alsnog kennis van kunt nemen. In deze vuilniszakmetafoor mag overigens absoluut geen oordeel worden gelezen over de kwaliteit van het partijverloop. JvdW]

r3

Share

Geef een antwoord