Millingen 1 – UVS 5

De match van UVS5 tegen Millingen1 vond twee weken later plaats dan aanvankelijk gepland, omdat Lambert de vorige keer een platte band en een afgebroken krik had. Ditmaal hadden we geen muurtje genomen en kwamen we – weliswaar in iets andere samenstelling – heelhuids in Millingen aan. Theo was ziek en Jan ging toch maar liever niet meer mee op externe tochten, mede omdat hij bij ons eerdere plattebandgedoe enigszins onderkoeld was geraakt en de weg naar huis toe in het donker in de regen ook niet helemaal zonder hobbels was gegaan. Sorry Jan, ik besefte achteraf pas dat het een beetje onverantwoord was geweest om een beroep te doen op een 80+’er (of 85+?). Ruud was weer bereid om in te vallen.
Dit wordt een kort verslagje van onze avonturen, vooral omdat Uw verslaggever weinig materiaal ter beschikking heeft en niet wil blijven zeuren.

foto1

Zo stuurde Ismail een partij in voorzien van de juiste namen, maar de stelling zoals die te zien is op bijgaande foto is er in de verste verte niet in terug te vinden; er is blijkbaar iets fout in zijn administratie, en het is me niet gelukt om daar duidelijk over te communiceren cq de juiste partij te pakken te krijgen. Het notatieformulier op de foto is helaas net niet te lezen, en de stand lijkt me net iets nadeliger voor Ismail. Wat ik me vaag van de partij kan herinneren is dat het er nog even gevaarlijk uitzag met aan beide kanten rennende vrijpionnen. Maar Ismail heeft de partij in ieder geval toch weten te winnen.

foto2

Nóg maar een foto van Ismail: ja, wie van de twee is hier aan het schaken? Dit was min of meer de eenzijdige ‘stand’ gedurende de hele partij, ondanks de ruime zit zat Ismail toch een beetje gedrongen. Hij had er klaarblijkelijk weinig last van en de ‘secondant’ had duidelijk geen intimiderende of bemoeierige bijbedoelingen, dus we hebben er maar niks van gezegd en het zo gelaten.
Maar verder was er ruimte te over: grote zaal, weinig mensen, veel licht, en dat laatste kunnen wij van onze eigen zaal niet zeggen. De tafels werden nog een beetje verschoven voor nóg betere belichting.

foto3

Op papier waren wij veruit favoriet: gemiddeld meer dan 200 elo-pt verschil. De tegenstander toch niet onderschatten is dan de kunst, en ook zo veel mogelijk bordpunten pakken. Dat laatste is ons aardig gelukt, naar er waren enkele partijen waarbij foutjes-in-kleine-hoekjes loerden, zoals in mijn eigen partij op het einde, en ik kreeg de indruk dat Ismail ook even gevaarlijk stond.

Partij van Lambert: de stand na de 15e zet van zwart. Op zich is er nog niets aan de hand, maar het is wel de stelling, waarin zwart zich verrekende en het eerste pionnetje kwijtraakte.

Ron op bord 2 tegen Ton Huybregts: iedereen was verder uitgespeeld, wij hadden vijf punten binnen en Millingen nog niks, en ik kreeg de indruk dat Ron bij het overeenkomen van remise toch iets slechter stond. Nou ja, ook met het halve puntje was de eer van Millingen gered.

foto4

Na afloop merkte Ruud nog op dat ‘die Duitsers’ wel erg lang doorgingen – twee van de Millingse spelers kwamen uit Kleef. Tja, voorzet voor open doel natuurlijk, en de Millingers deden vrolijk mee. Leuke club, ze voorspelden dat ze die avond tegen de kampioen hadden gespeeld. Dat valt nog te bezien, maar vooralsnog gaat het ons na 2 matches voor de wind.

r2

Share

Geef een antwoord