Meesterlijke uitglijer

Het zal een zeldzaamheid zijn dat een meester al na zes zetten de vlag moet strijken, maar in de interne van UVS – naar verluidt de sterkste interne van Nederland, aldus een CM van een bevriende schaakvereniging – maak je de gekste dingen mee. IM David Miedema was niet in goeden doen toen hij plaatsnam tegenover Ivar Heine. Om in zijn eigen beeldspraak uit het verslag van UVS 1 over de ontmoeting met de Stukkenjagers te blijven: David viel in slaap en toen hij wakker werd had een krokodil zijn dame opgegeten. Gelukkig had hij beide armen nog, so he will live to fight another day ; )


Net geen record (zie de pagina ‘Schaakrecords’).

Share

2 reacties

 1. Anton van Rijn schreef:

  Jammer, net niet… Ik had David zo een record gegund!

 2. Jaap Amesz schreef:

  Ik heb van de bevriende CM gehoord, waarvan in de wandelgangen bij ASV inmiddels al van CM Plus of FM Min wordt gesproken met 2252 rating ;), dat de huidige interne van UVS misschien niet meer de sterkste interne van Nederland is met het wegvallen van 1 IM en 1 FM tov vorig jaar.

  Het zou best kunnen dat de gemiddelde rating van de A-groep zelfs zonder de beruchte Klip en Retera nog steeds de hoogste gemiddelde rating heeft pur sang op de 10 deelnemers gemeten. De vraag is echter hoe een systeem gemeten zou moeten worden.

  Bij ASV is een grote hoofdgroep met 30 deelnemers, waarvan een 8-tal 2200+ spelers, aangezien er wordt ingedeeld op TPR zal die 2200 speler simpelweg nooit de nummer 30 met 1800 rating tegen komen, maar sowieso eerst 2x (met wit en zwart) de andere 7 2200+ spelers,(ervan uitgaande dat je op niveau presteert, presteer je niet dan zakt je TPR en dus ook je tegenstand) dan zit je al aan 14 potjes, en hoeveel speel je intern nou in een seizoen? Een partij of 20 a 25, dus na de 2200 collega’s komen de 2100 mensen en daarna de 2000 mensen. Dus in dat opzicht bekeken is de ASV competitie in de praktijk ook enorm sterk.

  Vorig jaar keek ik vooral naar sterke externe teams, van de 1e klasse en Meester klasse, waarvan ik dan zag dat er geen hond intern speelde. Het zal aan de regels van de interne liggen in de grote steden hoeveel tegenstand je krijgt. En die regels weet ik niet.

  Al klopt 1 ding al niet uit mijn relaas. Ik heb al tegen een 1800+ speler gespeeld bij ASV, simpelweg omdat er die avond niemand anders aanwezig was met een hogere TPR. Zo zijn er aan elke systeem haken en ogen.

  In ieder geval is een UVS kampioenschap er eentje die je op je CV mag zetten. Ooit hoop ik die nog eens te winnen. Mocht ik bij SMB en ASV winnen en mijn maandagavond vrij komen, dan weet ik wat me te doen staat. ;)

Geef een reactie