Voorst 1-UVS 3

Wij rijden de imposante oprijlaan van het Voorstse clubgebouw op. Eerst de leasebak van Wouter. Rob, Mathijs, Wouter en Tsji stappen er fris uit. De donkere coupe in limosine uitvoering heeft de provinciaalse wegen moeiteloos genomen. De lichte vering bood een ongekende luxe. Even later arriveert de Clio met Elwin, Wim, Arno en Jorik. De Clio is eigenlijk te klein dacht ik. Wel een pittig dingetje. Arno ziet bleek. Er was erg sportief gereden.

Wij moeten tegen Voorst-1. Weliswaar is het gemiddeld verschil in Elo-punten gering. Maar de opstelling blijkt in ons voordeel.

Op drie borden heeft Voorst-1 spelers een hogere Elo-punten, gemiddeld 120 punten meer. Op bord acht verliest Wim met zwart van de veel sterkere Paul Tulfer, met een slordige 250 Elo punten meer. Arme Wim. Op bord 7 verliest Mathijs en haalt Tsjisang een 0,5 punt tegen iets sterkere tegenstanders. Uitslag uit de sterkere borden voor Voorst (83%-score): 2,5-0,5.

Op de andere 5 borden zijn de Voorst-1 spelers op papier zwakker, gemiddeld 90 Elo-punten minder. Elwin (bord 7), Jorik (bord 5) en Rob (bord 2) verzilveren dit verschil. Arno en Wouter maken remise. Uitslag op de sterkere borden voor UVS-3 (80%-score): 4-1

De Clio raast met 2,5 punten terug naar Nijmegen, bestemming Mi Bario. Zo’n twintig minuten later arriveert de coupe met 2 punten. Aan tafel in Mi Bario daalt het gevoel langzaam in: wij hebben gewonnen met 4,5-3,5!

Hieronder partijen en commentaar van de spelers zelf.

Tsjisang Cheung (UVS-3)- Rudy Bloemhard (Voorst-1)

Ik maak met wit, in een Siciliaanse opening een onnauwkeurigheid (6 f3). Waarmee het openingsvoordeel kwijtraak. Door een foutje van zwart (21. Kf8) kom ik beter te staan. Let op mijn paarden! Die eigenlijk mij een winstpunt had moeten opleveren. In het Toren eindspel met 2 pionnen meer, laat ik de winst liggen.

De partij van Arno (bord 3):

De partij van Wouter (bord 4)

Mathijs Broeren op bord 6:

De overige partijen volgen later.

r2

 

Share

Geef een reactie