Das VMCG-Schachfestival in Lüneburg

Heb je volgend jaar van 8 tot 16 juli niets te doen? Dan heb ik voor jou een gouden tip!

In de prachtige Duitse stad Lüneburg wordt in die periode voor de vijfde keer het zogenoemde VMCG-Schachfestival georganiseerd. De vier letters staan voor de sponsor. Op het festival heb je de keuze uit verschillende toernooien. Naast de GM- en IM-toernooien is er een A-, B- en C-Open. Kan je geen keuze maken? Dan geef je je gewoon op voor deelname aan twee toernooien. Je speelt dan ’s morgens en ’s middags. De tijd krijg je helemaal vol als je ook nog meedoet aan het snel- en rapidtoernooi. Om het plaatje compleet te maken: ook een Jugendmasters Qualifikation, Jugendmasters Finale en voor meisjes een Grand Prix staan op het programma.

’s Avonds worden er workshops en seminars aangeboden. Meisjes en vrouwen betalen geen inschrijfgeld. Elke dag verschijnt er een bulletin van zeker tien bladzijdes over de dag ervoor met o.a. foto’s in full color. Hoofdarbiter is de president van de Deense schaakbond.

Voor het prijzengeld hoef je het niet te laten. Alleen al de winnaars van het A-, B- en C-Open ontvangen respectievelijk € 1000, € 500 en € 300.
De speellocatie is niet een saai en oud wijkgebouw o.i.d. maar een modern en luxueus 4-sterren-hotel aan de rand van het middeleeuwse centrum van Lüneburg. Voor het schamele bedrag van vijf euro kan je de hele week koffie, thee en mineraalwater drinken. Dit jaar kreeg je bij aanmelding een Chessbase-premium-lidmaatschap van drie maanden en een Chessbase-waardebon van tien euro cadeau.

Zowel Lüneburg zelf als de prachtige omgeving ervan is een bezoek waard. In de omliggende dorpen zijn meer dan genoeg prijsgunstige verblijfsmogelijkheden. Een kamer reserveren in het luxe speelhotel kan natuurlijk ook, maar daar hangt, ondanks de korting, een prijskaartje aan. Drie jaar geleden heb ik voor het eerst aan het fenomenale VMCG-Schachfestival deelgenomen. Dit jaar was ik gelukkig weer in staat mee te doen. En volgend jaar heb ik van 8 tot 16 juli niets te doen……

Zie voor details en digifoto’s: www.vmcg-schachfestival.de.
De afstand Nijmegen – Lüneburg bedraagt 450 km.

Share

Geef een antwoord