Belangrijke bekerregel: wanneer kun je een bye krijgen?

Bij een bye word je niet ingedeeld, maar krijg je wel een half punt. Dat is wel zo handig als je toevallig een keer niet kunt. Je moet dat alleen wel tijdig aangeven. Zoals je bij de ‘opzet’ kunt lezen: “Om voor een bepaalde ronde in aanmerking te komen voor een bye moet de verhindering bekend zijn bij de wedstrijdleider uiterlijk vrijdagavond 24:00 uur vóór de betreffende speelronde. Mocht je op het laatste moment verhinderd blijken terwijl de indeling al gepubliceerd is, dan verlies je de partij reglementair. Laat het dan toch even weten, zowel aan de tegenstander als aan de wedstrijdleider.”

Dus als je gebruik wilt maken van een bye moet je dat zo snel mogelijk laten weten. Mail naar intern@uvsnijmegen.nl

 

Share

Geef een reactie