“Hoe zat het ook al weer?”, die rot Philidor!

Twee UVS’ers die slachtoffer zijn geworden van de donderdag, speelden bij SMB een potje tegen elkaar. Niemand minder dan drakendoder Hamoen Habibi, de snelst stijgende UVS’er die op de zojuist gepubliceerde mei-lijst maar liefst 120 punten is gestegen tot 2050! Als volwassene is dit toch wel erg bijzonder. Hamoen had in het Zwols weekend toernooi zelfs gewonnen van IM Michiel de Jong en GM Epishin heeft hard moeten werken om Hamoen op de knieën te krijgen.

In een toreneindspel kwam de beroemde Philidor positie op het bord. De drakendoder sloeg de magische woorden uit: “Hoe zat het ook al weer?” Om daarna prompt de verkeerde zet te doen wat de partij verloren maakte. Dus voor iedereen die nu denkt, verrek, hoe zat dat ook al weer? Die kan meteen naar zet 47 gaan. Gelukkig was onze UVS meester Hans Klip 20 jaar geleden mijn bondstrainer die me de kneepjes van de Philidor-positie heeft uitgelegd.

Share

Geef een antwoord