345 Schoolschaaktoernooi

Het volgende bericht stond ook al een tijdje op de jeugdpagina, maar bij dezen deel ik hem ook hier even zodat jullie nog snel eventuele geïnteresseerde kinderen, kleinkinderen of buurkinderen kunnen uitnodigen.

Sinds enkele jaren organiseert de Koninklijke Nederlandse Schaakbond een NK schoolschaken voor de groepen 3, 4 en 5. Dit jaar wordt de finale hiervan gehouden in Nijmegen (op 11 juni). Het zou natuurlijk mooi zijn als een school uit de buurt dit NK zou winnen, maar om aan het NK deel te kunnen nemen moet een school zich eerst plaatsen via een lokale voorronde. Om die reden organiseert schaakvereniging UVS dit jaar een voorronde voor dit NK in Nijmegen (Lent).

Alle kinderen die in groep 3, 4 of 5 zitten, en weten hoe de stukken mogen zetten, kunnen meedoen. Het maakt niet uit hoe goed ze zijn. Kinderen mogen ook meedoen als ze de enige van hun school zijn. .

Het toernooi wordt gehouden op 16 april in basisschool De Geldershof, Laauwikstraat 11 te Lent. Deelname is gratis. Deelnemende kinderen dienen zich vóór 14 april aan te melden via een email naar uvsjeugd@gmail.com met hierin hun volledige naam, geboortedatum, school en groep.

De dag verloopt verder als volgt:
– Eerst aanmelden tussen 11:00 en 11:40
– Om 11:45 begint de eerste ronde. Iedereen speelt 5 ronden van 15 minuten per persoon per partij.
– Afsluitend volgt er om 15:45 de prijsuitreiking.
– Locatie: Basisschool De Geldershof, Laauwikstraat 11 te Lent

Share

Geef een reactie