Dennis Arts wint New in Chess Schoonheidsprijs ronde 7

Img_4487Kennelijk was hij wat laat met insturen (het zal eens niet), maar de jury, bestaande uit IM Herman Grooten en GM Hans Ree, heeft de partij die Dennis tijdens de 7e ronde van de KNSB-competitie speelde tegen FM Stefan Beukema van De Stukkenjagers uit Tilburg niettemin beloond met de New in Chess Schoonheidsprijs ronde 7.

Uit het juryrapport:

“Als zwart dat betere zetje 26…Te3 had gedaan en gewonnen had, was het briljant geweest: een volkomen correct torenoffer voor aanval en een paar pionnen. Maar ook zoals het ging was het mooi. Ook een speculatief torenoffer, maar in iets gunstiger omstandigheden.” (Hans Ree)
“Het torenoffer was op het briljante af. Als we daarbij optellen dat de zet in tijdnood gevonden werd, en gespeeld werd tegen een talentvolle speler die meestal hoge scores haalt en net IM is geworden, ben ik geneigd om ditmaal de prijs naar Dennis Arts te laten gaan.” (Herman Grooten)
[bron: http://www.schaakbond.nl/wedstrijdschaak/knsb-competitie/2015-2016/nieuws/nic7]

Zoals altijd is Dennis ook dit seizoen weer heel wat puntjes bij elkaar aan het sprokkelen, zoals blijkt uit de tabel van best scorenden in klasse 1B:

top16

Share

3 reacties

 1. Hans Klip schreef:

  Dennis, boeiende partij, krachtig afgemaakt! En 26..Te3 is typisch een offer voor engines en niet voor mensen. De schoonheidsprijs lijkt me niet meer dan verdiend. Welkom in een illustere club. :-) http://www.schaakbond.nl/wedstrijdschaak/knsb-competitie/2012-2013/nieuws/sos7

 2. Jaap Amesz schreef:

  Dennis heeft me in het geheim al laten weten dat hij CM en FM overslaat en direct voor de 2400 gaat. ;)

  Goed gedaan!

 3. Lambert Hofman schreef:

  Hé Dennis,
  Prachtige partij; een prijs waard!

Geef een reactie