UVS 4 gunt Mook de overwinning!

Op donderdag 10 maart speelde UVS 4 in Mook tegen Mook 1 en doordat UVS voortaan op donderdag speelt, moesten ook UVS 3 en UVS 5 hun thuiswedstrijd op deze donderdag spelen.

Door nogal uiteenlopende redenen konden deze donderdag 6 spelers van de UVS-teams niet meedoen. Omdat UVS 3 nog steeds kampioen kan worden, mochten zij Jasper en Onno van ons (UVS 4) lenen en omdat ook UVS 5 nog 2 man tekort had, en hoopt degradatie te kunnen ontlopen, werden onze beoogde invallers Ismail en Theo aan hen afgestaan. Toevallig hadden Frans van den Hooven en Wim Krabbendam hun partijen voor UVS 5 een week eerder vooruit gespeeld en wilden zij graag met UVS 4 mee naar Mook. Jammer dat Frans zijn mail (tot 3 maal toe) niet aandachtig genoeg had gelezen en dacht dat we, zoals voorheen, afgesproken hadden bij café Frowijn. Voor de verandering hadden we echter afgesproken om vanaf café Groenewoud te vertrekken. Het gevolg was dat zijn beoogde tegenstander, oud UVS-er Ton van Dijk, het eerste punt voor Mook mocht noteren.

Zowel Mook als UVS 4 speelden om des keizers baard. Geen van beiden kon nog promoveren dan wel degraderen. Dus de mannen van UVS 4 mochten vrijuit spelen. En dat werd ook gedaan.

Klaus liet als eerste, tegen oud UVS-er Piet de Leeuw, zien wat hij onder vrijuit spelen verstaat. Zoals Klaus in de partij laat zien, kreeg hij geen kans en werd hij in korte tijd van het bord geveegd. (2 – 0 voor Mook).

Bord 5 Klaus Wüstefeld – Piet de Leeuw (0-1)

‘Jawel, ik heb de afgelopen maand onze auto total loss gereden met alle gevolgen van dien. Ziektes van mijn vrouw (dubbele longontsteking) en van mij (zware griep) volgden daarop. Drukte rond kleinkinderen en een hoogzwangere dochter, die op het punt staat een zoon te krijgen. Misschien ligt het aan dit alles dat ik die avond niet veel waard was, maar misschien is dat ook te gemakkelijk gezegd, ik voelde me immers goed. Feit was dat een door mij verkeerd behandelde variant van het Koningsgambiet de oorzaak werd van een ongekende slachtpartij. Deze opening biedt kansen voor Wit, maar dan moet je energiek, aanvallend en tegelijk nauwkeurig spelen. Dat ontbrak bij mij. Tegenstander Piet de Leeuw wist daarentegen vanaf het begin vakkundig en effectief op mijn niet al te overtuigende zetten te reageren. In de bijgevoegde, voor zich sprekende stand zag ik het na 21….,e3+ niet meer zitten. Piet de Leeuw gaf na de partij nog aan dat 21…., Le2x! ook een leuke zet was.’

Vrij snel daarna meldden Jos en Wim K dat zij geen directe winstkansen zagen en het remisevoorstel hadden geaccepteerd. (3 – 1 voor Mook). In de partij van Wim de Jong tegen Huub Blom (ook ooit, lang geleden, bij UVS gespeeld) leek het erop dat de partij snel afgelopen zou zijn. Ze waren nauwelijks uit de opening of Wim stond al 2 pionnen achter zonder dat hij daarvoor veel compensatie had. Kennelijk had Wim nog geen trek om al aan de pils te gaan en speelde hij nog maar even door. Op een of andere manier won hij een pionnetje terug en toen er tot remise werd besloten, stond hij in hogere zin zelfs gewonnen. Maar Wim gunde Mook wel een half puntje. Hopelijk laat Wim de eindstelling nog eens op de site zien, zodat iedereen zelf kan bekijken of de partij echt te winnen was. (3,5 – 1,5 voor Mook).

Ook Arno speelde tegen een oud UVS-er: Jan Spoorenberg. Zijn partij met commentaar:

( 4 – 2 voor Mook)

Ondertussen had Elwin zijn partij dusdanig zien verzanden dat hij niet dacht dat er nog wat te halen was. (4,5 – 2,5 voor Mook).

In mijn partij kwam ik op een gegeven moment beter te staan en ondanks de dreigende koningsaanval van de zwarte stukken, had ik redelijk eenvoudig groter voordeel kunnen halen, ware het niet dat ik een mooie aanval zag met nog groter voordeel, echter …. zie partij.

Mook 1 – UVS 4 5,5,- 2,5

Zowel Mook als UVS konden al niet meer degraderen of promoveren en spelen volgend seizoen dus weer 2e klasse OSBO.

r6

Share

Geef een reactie