De Toren Arnhem 3 – UVS 3

Hoe erg kan een clublokaal zijn? Dat we nu ook Elmeran verlaten hebben had ik al enigszins voor lief genomen, na afgelopen maandag bij De Toren Arnhem (de zaal van het pannenkoekenhuis is klein maar gezellig) zou ik gewoon blij zijn met ieder lokaal, zolang er maar rust is. Ik sluit me graag aan bij de verwoording van Maarten; ongelofelijk hoe tiranniek een schuifpui kan zijn. Je zou haast opzet vermoeden.

Desalniettemin liet UVS 3 zich niet van slag brengen. Ook Thomas niet; terwijl deze toch zichtbaar te lijden had.

Schaakritme is erg belangrijk: alle puntverlies in deze wedstrijd was daar een voorbeeld van. Erik stond snel slecht; op bord 8 denk je toch dat er nog wel wat ge-swindeld kan worden, maar deze keer bleef het kansloos. Volgende keer wit en een punt!

Het halfje verlies kwam voor mijn rekening. Veel gereken in behoorlijk goeie stelling leverde niet de juiste weg op; en op het eind was de pijp leeg. Ik gunde zowaar mijn jonge en sympathieke tegenstander ’t halfje voor zijn spel.

Gelukkig was de rest wél meedogenloos. Zie daarvoor Pepijn’s pot.

r5

Share

3 reacties

 1. Klaus Wüstefeld schreef:

  De partij van Pepijn. Leuk einde 38.Tg7x+! Grappig is toch Ook wel 27.Pf6+. Je zei het al : je had het niet helemaal rond.Daarom verstandig om niet te spelen, maar kan het misschien na 27…,Kh8 28.Tg7x!,Kg7x 29.Dg4+,Kh8 30 Df5 ?!

 2. Pepijn van Erp schreef:

  Ha Klaus, die variant van jou klopt, hoor. Ik keek er tijdens de partij ook wel naar en zag dat zwart dan zijn dame zou moeten geven. De stelling die overblijft is niet zo lastig te winnen, maar door de overblijvende materiaalverhouding van D+T tegen 2T+L moet je wel even goed nadenken of dat ook echt zo makkelijk is (ja, dus).
  Je kan ook 30.Dh4 spelen, want na 30… Kg7 win je dan weer de ongedekte dame op e7 met 31.Ph5+.

  Het was misschien een beetje lui van me om er niet net nog wat meer tijd in te steken op dat moment, maar ik besloot de partij dus op een saaie veilige manier tot een goed einde te brengen.

 3. Klaus Wüstefeld schreef:

  Bij mijn spontane reactie op jouw partij had ik nog niet bedacht, dat zwart inderdaad nog zijn Dame kan geven. Dan is het best nog wel een hele kluif om te winnen, als dat al mogelijk is.

Geef een antwoord