Tata Steel 2016

Vaste prik in januari: een bezoekje aan het Tata Steel Chess Tournament in Wijk aan Zee, in het gezelschap van extern wedstrijdleider en chauffeur Ruud van Roosmaken (die het vaak leuk vindt eerst even te verdwalen in Beverwijk voordat de juiste weg naar het schaakdorp weer gevonden is), IM Hans Klip (die opvallend goed op de hoogte is van de eveneens aanwezige moeders, vrouwen en vriendinnen van de topspelers) en opkomend talent Thei van Laanen (die binnenkort afreist naar Birma/Myanmar om daar de schaakboodschap te brengen). Persoonlijk verheugde ik me op de komst van winterstorm Jonas, die flink had huisgehouden aan de oostkust van de Verenigde Staten en bij aankomst in Wijk aan Zee de wind al deed aanzwellen. De zandverstuivingen op het strand bij windkracht 7 zijn misschien niet ieders idee van ‘lekker uitwaaien’, maar ik kan u verzekeren dat het iets heeft. Ondertussen zat Anish Giri een stelling met een pionnetje meer uit te melken (remise), werkte Magnus Carlsen gestaag aan zijn zoveelste toernooioverwinning, en viel smaakmaker David Navara wel heel erg hard op zijn snufferd tegen Wei Yi, zoals Gert Ligterink in de afgeladen commentaarzaal liet zien . Bij de Challengers won de jonge Jorden van Foreest van medekoploper Baskaran en leek Ju Wenjun letterlijk onder de tafel te willen kruipen in haar eindspel tegen Abasov. Wie nog een kijkje wil gaan nemen, kan nog terecht tot en met zondag.

Img_4387 Img_4384
Img_4394 Img_4396
Img_4403 Img_4404
Img_4407 Img_4409
Img_4413 Img_4417
Share

2 reacties

  1. Arjan Schoonen schreef:

    Goed idee, Jan.

    Vanmiddag om 15 uur vertrek ik er naar toe per auto. Wil er iemand mee?

  2. Arjan Schoonen schreef:

    Zo ja, bel of sms even naar mij: 06 -36314541.

Geef een reactie