UVS’er(s) in Schwäbisch Gmünd

Anton van Rijn gediskwalificeerd in de A-groep, omdat hij besloten had niet mee te doen. Net als Emma, maar dan in de B-groep.

Ik, David Miedema, werd 10e in de A-groep met 6,5 uit 9 en +2.03 met een TPR van 2517 en een IM norm. Het was een toernooi met gemixte gevoelens. Enerzijds speelde ik een van mijn beste grote internationale toernooien ooit in mijn leven, waarvan 5 van de 9 rondes tegen titelhouders (nee, geen FM’s of CM’s of arena titels); aan de andere kant kreeg ik tijdens het toernooi het trieste bericht dat een vriendin, waarvan ik de naam niet ga noemen, overleden was.

Nederlands jongste GM, die zijn titel door kirsangate bij de Fide nog steeds niet voor zijn naam heeft staan, 16 jaar pas, Jorden van Foreest, won het toernooi, net niet.

Nou goed, schijnbaar hebben mijn experimenten op het gebied van schaakprogressie wat opgeleverd, dus in 2016 mag u weer van mijn gezever genieten!

Iedereen de beste wensen voor 2016!

Tot zover het invulverslag van Jaap A. waarvoor dank.

————

En dan nu het ware verslag van de Staufer open waar ik helaas als enige UVS-er aan moest starten. Gelukkig had ik een fijne reisgenoot aan Paul Koks die in de B groep 4 uit 9 haalde tegen sterke tegenstand.

Omdat ik liever niet aan blindschaakoefeningen doe laat ik mijn leukste partij zien.

Share

Geef een reactie