UVS 2 maakt middenmoterrol waar!

Na een goede seizoenstart bij Utrecht hadden wij twee keer verloren en kwam zaterdag 12 december de koploper op bezoek. Alle hens aan dek dus. Gelukkig kon iedereen spelen in het 1e waardoor wij Roy v/d Hatert als secret weapon op bord 1 konden inzetten.

Gelet op de beperkte tijd van mij deze week een “story telling verslag”. De verhalen van eenieder heb ik kort op een rij gezet.

Bord 1: Roy “secret weapon” van de Hatert had geen lekkere dag. Een Siciliaan met Dxd4 i.p.v. Pxd4 is nooit leuk, ik heb er heel wat saaie remises mee op mijn naam staan. Roy kreeg een ongelukkige structuur en verloor.

Bord 2: Een buitengewoon solide en daarmee saaie pot van ondergetekende.
[Partij is niet aangeleverd in pgn, vandaar dat het commentaar ontbreekt, JvdW]

Op bord 3 won Jan, als altijd respectvol over het spel van zijn tegenstander in zijn commentaar:

“Mijn tegenstander speelde de opening erg sterk en ik kwam al gauw passief te staan. Een riskante poging van mij toch wat activiteit te krijgen werd gelukkig niet afgestraft, waarna het witte initiatief langzaam doodbloedde. De afruil die volgde leverde mij een gunstige stelling op met wat druk op de d-lijn, maar er was verder niet veel aan de hand. De rust op het schaakbord bleek echter bedrieglijk voor mijn tegenstander, die plotseling zijn loper in een dodelijke penning liet staan. Stuk- en partijverlies was niet te vermijden.”

Img_4305 Img_4303

Lars op 4 met een punt en een analyse! Volgende keer ook een verslag van de teamwedstrijd… ;)

Op bord 5 my personal hero: Ruud van der Spoel! Hij organiseerde een middag met bier, chips en schaakmateriaal bij de start van het seizoen voor ons team (volgend jaar iedereen aanwezig!). Hij meldt mij vervolgens doodleuk geen problemen te hebben met autorijden bij de verre uitwedstrijden en het te snappen als hij als 9e man ernaast zal staan, om tenslotte na 4 wedstrijden op 3,5 punt te staan. Bij dezen genomineerd als “teamspeler van het jaar”, al is het seizoen nog lang natuurlijk…

Img_4302 Img_4301

Op 6 pakte Arie een punt. Ik dacht met prima spel en vanaf de start een mooi ruimte-overwicht, maar heb weinig van zijn partij meegekregen. Volgende keer zal ik beter opletten, Arie.

Jeroen zat op 7, helaas de 2e nul van de middag:

“In het Spaans vierpaardenspel haalde ik helaas 2 openingsvarianten door elkaar waardoor ik een pion minder had met halve compensatie. Uiteindelijk besloot ik het kamikaze-lintje iets te snel om mijn hoofd te binden waar een iets behoudendere aanvalsaanpak iets meer kans had geboden op een halfje. Neemt niet weg dat mijn tegenstander door solide spel de pot prima uitspeelde, al spartelde ik aan het einde nog wat op het droge. Volgende keer nieuwe kans…”

En op bord 8 zat onze Cheung weer soepeltjes de remise in te schuiven. Toen zijn tegenstander het aanbood besloot Cheung dit niet aan mij voor te leggen maar ditmaal “wel gekke dingen te doen”. Het kwam hem niet duur te staan, uiteindelijk werd de vrede getekend.

5-3 dus tegen de koploper! Twee keer gewonnen en twee keer verloren met die cijfers. 9 januari spelen we de volgende wedstrijd tegen Oud Zuylen, de nummer 2. Bij winst doen we nog leuk mee bovenin.

r4a
r4s

Share

1 reactie

  1. Ruud van de Plassche schreef:

    Mannen van het tweede, gefeliciteerd. Winnen van de koploper, klasse! Ik kan met een gerust hart nog wat verder fietsen hier in Azië.

Geef een antwoord