UVS – Voorschoten

U kunt als vaste lezer van deze website zich misschien herinneren dat ik vorig jaar tot tweemaal toe de loftrompet heb afgestoken over het fijne buurtcentrum ’t Hert, het kloppend hart van de volkswijk Willemskwartier. UVS was deze dag noodgedwongen uitgeweken naar de speelzaal van SMB. Met wat passen en meten werden er 18 borden speelklaar gezet, UVS 2 ontving ZSC-Saende 1 in dezelfde zaal. Op wat kleine klokproblemen voor de wedstrijd na, verliep de voorbereiding prima. Iedereen zat rond 12.15 achter zijn of haar bord en de klokken werden gestart. Saillant detail: Voor het 10e bord werd er geen nummertje gevonden… bord negen werd opgelost door een 6 om te draaien.

Hoe het de mannen van het 2e verging zal u vast nog ergens anders lezen of inmiddels al gelezen hebben. Ik zal mij beperken tot de partijen van het eerste.

Als ik u gevraagd had om te raden wie er als eerste klaar zou zijn dat had u dat vast niet geraden: David bracht het eerste punt binnen:

Joost was de tweede die klaar was. Hier zijn analyse:

Img_4297 Img_4311

Maarten had een fijne middag en liet zijn tegenstander kansloos in een wedstrijdje rekenen.

Jaap Houben was als 4e klaar en had volgens mij een regelmatige overwinning. Dit is wat hij er zelf over schreef:

Img_4295 Img_4313

Paul speelde een partij zoals we van hem kennen. De analyse achteraf ontspoorde gruwelijk maar in de partij maakte hij de praktische keuzes. Hier is zijn analyse.

Zo rond dit tijdstip had ik mijn partij ook op het droge. Mijn tegenstander had de gruwelijke tijdnood die hij vrijwel na de opening al had niet goed doorstaan. Ik had een kwal meer in een simpel eindspel.

Img_4323 Img_4319

Guido speelde een doldwaze pot en geeft daar zelf het volgende commentaar bij:

Hierna was Jaap Amesz klaar met zijn partij. Hij voegde de volgende intro toe aan de partij:

“Na een streak van 10 uit 10 bij UVS en SMB kwam na deze partij een einde aan mijn onoverwinnelijkheid. Een blunder gaf mijn tegenstander alle kansen op winst, maar deze verzaakte meerdere malen waarna ik de boel wist te redden naar een beter eindspel. Onze IM David zei me geen winst te zien in het eindspel en de computer ook niet. Kan ik na mijn blunder, een vrij simpele dubbele aanval die ik over het hoofd zag, nog wel tevreden zijn? In absolute zin niet natuurlijk. Toch vond ik 2x een zeer sterke verdediging waarbij de computer het als enige zet zag om de boel te rekken. Zo bleef mijn tegenstander op +2 staan ipv +5. Praktisch gezien vond ik wel aardige rommel zetten en in combinatie met wat cruciale verdediging wist ik de partij om te buigen naar een beter eindspel wat uiteindelijk toch remise bleek.”

Img_4314 Img_4308

Hans was de volgende die klaar was. Hij geeft het einde van zijn partij.

En zo wonnen we met 7,5 -2,5 van Voorschoten en staan we ineens 2e in de eerste klasse. Het kan verkeren, maar het seizoen is nog bijzonder lang. Helaas is het dhr. Van Rijn wederom niet gelukt om kopij op tijd aan te leveren bij de maker van het verslag, dus van zijn partij moet ik u de details schuldig blijven.

r4
r4s

[Red.: het verslag van Voorschoten vind je hier]

Share

Geef een reactie