Wim Heuvelmans maakt zijn reputatie als reuzenkiller wéér waar!

Een nagekomen bericht over de wedstrijd van UVS 5 in Zevenaar waar inmiddels een verslag van is gepubliceerd: door een stom misverstand is de mooiste partij van de avond er niet in opgenomen. Slechts ‘een foto die meer zegt dan duizend woorden’ getuigde in het verslag van Wims overwinning, maar bijgaand verhaal van Wim zegt op zijn beurt meer dan duizend foto’s.
Het is al minstens de derde keer dat Wim tegen een tegenstander met een veel hogere rating de volle score binnenhaalt: we kunnen eigenlijk niet meer spreken van een ‘tactische opstelling’ als hij aan een hoog bord plaatsneemt. Vorige keren leidden zijn overwinningen ook meteen naar het kampioenschap, wat nu helaas niet zo is.
Wim geeft aan er geen gewoonte van te willen maken: misschien werkt de mojo niet meer als hij te vaak aan een hoog bord plaatsneemt..

‘Een week voor onze wedstrijd tegen Zevenaar 2 (uit, altijd moeilijk) vroeg wedstrijdleider Thei of ik ermee akkoord kon gaan op bord 1 of 2 te spelen. Het was een belangrijke wedstrijd en ik had het al twee keer eerder gepresteerd om aan een hoog bord van een speler met een beduidend hogere rating te winnen. Nu kun je niet elk kunstje op commando doen, maar ik stemde toe. Het werd bord 2. Hieronder de partij. Ziet en huiver…….

Share

Geef een reactie