Wageningen 7 – UVS 7

We waren ruimschoots op tijd in Wageningen en gingen vol goede moed, maar met de slechte starts van bijna alle UVS-teams in het achterhoofd, de strijd aan met Wageningen 7.

Arjan Schoonen was in sinterklaasstemming en gaf een toren cadeau en daarmee de partij. Hij vocht nog wel door maar tevergeefs.

Ruth verloor 2 pionnen; maar weet met een geweldig mooie insluiting de dame te veroveren. Helemaal beduusd van dit resultaat geeft Ruth haar dame een aantal zetten later ook weg. Ze ziet dat het niet meer te redden is en schudt de tegenstander de hand.

De belangrijkste tegenstander van Rob was vanavond de klok. Met nog 3 minuten op de klok pakt de tegenstander een stuk… van zichzelf!! De wedstrijdleider, die het zag gebeuren, greep in en Rob kreeg 2 bonusminuten, die hij goed kon gebruiken. Het wordt steeds spannender en Rob biedt tot tweemaal toe remise aan maar zijn tegenstander doet net of hij het niet hoort en speelt door.
Rob heeft nog 50 seconden van de bedenktijd over en ……hij wint.

Wim speelt met wit een Siciliaanse partij. Tijdens de partij laat de Tom Tom weten dat we links af moeten. Verbazing in de zaal; het was geen telefoon en dus niets aan de hand. Tijdens de partij krijgt zwart de beste kansen maar Wim weet de remise te handhaven.

Ook UVS 7 heeft dus een slechte seizoenstart.

r1

Share

Geef een reactie