UVS – DSC Delft

Na het verlies in de eerste ronde moest er een resultaat neergezet gaan worden tegen het op papier iets zwakkere DSC. Nou is ons ratinggemiddelde behoorlijk geflatteerd aangezien er tussen de hoogste en laagste rating 475 punten zit. Maar dat terzijde.

Om 11.30 uur was ik in de speelzaal en zag direct dat het toch wel wat donker zou zijn bij daglicht. Dit was snel verholpen door de gordijnen nog wat verder open te gooien. De tegenstanders waren met negen man, IM Michielsen was naar de oude locatie gegaan. Hij kwam zo’n 20 minuten later binnen en zodoende had ook Maarten nog een partij.

Het wedstrijdverloop is me niet geheel duidelijk en aangezien ik ditmaal niet mee ben gaan eten, heb ik het ook niet meer duidelijk gekregen. Hier volgen de partijfragmenten zoals ze mij zijn toegezonden.

De winstpartij van Paul met zijn eigen commentaar.

005 007

Hans heeft de kritieke fase van zijn partij opgestuurd.

Ook Maarten heeft zijn nederlaag van fijn commentaar voorzien.

003 030

Guido had een lastig eindspel waar hij het volgende over vertelt:

Ikzelf had een relatief makkelijke middag. Mijn tegenstander reageerde verkeerd in een gelijke stelling en pakte ergens een vergiftigde pion. Daarna was het uit.

022 026

Van Jaap Houben kwam de volgende sfeerimpressie van zijn partij:

“Met wit mocht ik het tegen Talitha Munnik opnemen en zij kreeg al snel een geïsoleerde dame- pion. Ik kon deze blokkeren en dacht dat ik daarmee al snel beter stond, maar waarschijnlijk overschatte ik (als zo vaak) mijn stelling, want het was lastig om verder te komen. Bijna de hele partij is het zo gelijk opgegaan, met kleine plusjes over en weer, totdat Talitha in tijdnood verkeerd afwikkelde waardoor ze een pion verloor. Toen even later in het eindspel ook een tweede zwarte pion sneuvelde kon ze niets anders dan een stuk geven om promotie te voorkomen. Daarna was het eenvoudig gewonnen.”

010 020

Jaap Amesz heeft zijn partij al op de website staan en voor de aardige remise van Joost verwijs ik de lezer graag naar het forum/verslag op de website van DSC Delft. Roy zal volgende keer het verslag maken, aangezien hij ditmaal geen partij heeft ingestuurd. Wat mij nog rest is de partij van Anton:
Een waar verslag in een verslag:


Zo stond er aan het eind van de middag een hard bevochten 5-5 op het scorebord. Matchpuntje binnen, maar nog steeds 9e omdat er ineens 8 teams 5-5 scoorden in onze klasse. When it rains, it pours… 7 november mogen we naar het mooie zuiden voor de match tegen de kanonnen uit Voerendaal. Ze zullen wel gebrand zijn op een resultaat na hun relatief zwakke start met 2x 5-5.
We hoeven daar geen cadeautjes te verwachten.

[Red.: Het verslag van DSC vind je hier.]

r2
r2s

Share

2 reacties

  1. Paul Span schreef:

    In de schaakwereld en zeker ook bij UVS staan de analyses bol van de bevindingen van engines. Zojuist gaf ik aan de verleiding toe de beruchte Stockfish ook eens naar mijn externe partijtje te laten kijken. En er gebeurde waar ik al bang voor was: na zet 28 van zwart, in dit artikel na zet 15, ben ik niet voor niets van mijn stoel gevallen. Wit heeft een winnende combinatie waar ik minutenlang naar zocht, maar mijn telefoontje in een fractie van een seconde uitspuugt. Een schrale troost; een normaal mens zal de zet niet eens overwegen. Oordeelt u zelf alvorens de oplossing te lezen. 29. Lf5!! Een veld waar de loper op maar liefst twee manieren geslagen kan worden, toch wel mooi. De pointe: 29…gxf5 30.Pxf7 Df8 (30…Pg8 werkt nu in tegenstelling tot de partij niet vanwege 31.Dg5+ Kf8 32.Pd6) 31.Pe5+ Dxe7 32.Txe7+ Kf8 33.Txe6. Ondanks dat ik me als mens nu bijzonder nietig voel, vond ik de variant toch de moeite waard om aan de analyse toe te voegen.

  2. Jaap Amesz schreef:

    @ Anton

    Je hebt helemaal gelijk. Ik ben aan het evolueren.
    Van Terror Jaap naar Error Jaap naar Kenner Jaap. Het komt nog! Voor 2022. ;)

Geef een reactie