Remiseaanbod

Uit de wedstrijd: Rokade1 – UVS3 van donderdag 15 oktober in Lichtenvoorde. Stand in de wedstrijd 1-0 voor Rokade. Mijn tegenstander biedt na 24… Txf6 remise aan.

Bord 1: Pepijn van Erp – Marcel Leroi

Wat denken jullie van de stelling?

Share

2 reacties

 1. Menace schreef:

  Teamwedstrijd met achterstand en en je hebt een speelstelling die beter is voor je. Als ik je captain was geweest en je had het aangenomen dan had je straf rondjes om je bord gelopen ;)

  Mijn beperkte inzicht zegt: Beest van een loper. Minder zwaktes dan zwart. Betere pionnenstructuur.

  (Na engine check blijk je zelfs een tijdelijk pionoffer te kunnen spelen, maar dat had je vast zelf al gezien.)

 2. Pepijn van Erp schreef:

  @Menace het geval is dat ik dacht slechter te staan. Mijn tegenstander dacht ook dat hij in het voordeel was, maar bood juist na overleg met zijn teamcaptain remise aan. Maarten had net verloren op bord 4 en ze dachten waarschijnlijk dat remises op de eerste drie borden daarbij wel goed zouden passen, want Thomas kreeg al veel eerder remise voorgesteld, en bij Wouter gebeurde het ongeveer gelijktijdig als bij mij.

  Ik was vooral bang dat ik én mijn loper snel zou moeten ruilen tegen een knol én dat mijn paard opgesloten zou blijven. Bijvoorbeeld iets als 25.Kg1, Td6 leek mij vervelend voor wit.

Geef een antwoord