Bekerpotje

Hieronder de analyse van mijn partij tegen Max van de Pavoordt uit ronde 5 van het bekertoernooi.

Share

6 reacties

 1. Anton van Rijn schreef:

  Fraai Pepijn. Onderhoudender dan de partij Span – van den Hatert:
  1. d4 Een belangrijk alternatief voor het meer gespeelde 1. e4. Tot zover had Paul het al eens op het bord gehad. 1…Pf6 Tot zover wist Roy het wel, maar nu moest hij wel erg diep in zijn geheugen graven om te herinneren hoe het verder moest. Deze variant wordt ook op het hoogste niveau gespeeld. Hier een recente partij: 1. d4 Pf6.
  Remise…Doorspelen was het belangrijkste alternatief.

 2. Roy van den Hatert schreef:

  Bedankt voor deze analyse Anton! Wat knap ook dat je de zetten van de partij hebt weten te onthouden. Bij andere partijen is toch gebleken dat dit je eigenlijk niet meer gegeven is. Nogmaals mijn dank voor deze analyse, het overkomt me niet iedere dag dat een titelhouder besluit een van mijn partijen te analyseren.

 3. Pepijn van Erp schreef:

  @Anton, was inderdaad een inspirerende partij naast die van ons. Ik vraag me af of die wel mee mag tellen voor de records (kortste onbesliste partij) …

 4. Anton van Rijn schreef:

  Ik heb de zetten overgenomen, Roy.

 5. Pepijn van Erp schreef:

  Misschien moet ik volgende week na 1.e4 maar remise aanbieden aan Paul, zou ik in ieder geval dat record mee kunnen veroveren ;-)

 6. Paul Span schreef:

  Grappig. Ik heb mijn hele schaakleven de naam gehad te lange partijen te spelen, waarschijnlijk vanwege mijn saaie, positionele stijl. Vandaar dat ik geniet van mijn nieuwe bijnaam ‘de man van 1 zet’. Toch voelde ik even de neiging me te verdedigen vanwege het aannemen van een remiseaanbod. Totdat ik erachter kwam dat de grootste moraalridder momenteel het record in handen heeft van kortste UVS partij ooit. Toegegeven, het waren acht inspirerende zetten. Inmiddels zit ik vol motivatie om er komende maandag eens goed voor een lange partij te gaan zitten. Remise is geen optie meer.

Geef een reactie