Titelstrijd

kgTerwijl bij UVS de lopers rollebollend over straat gaan, zou je bijna vergeten dat op de achtergrond de strijd om het clubkampioenschap in volle gang is. Na zes ronden begint er enige tekening te komen in de kampioensgroep. Op het eerste gezicht lijken zich drie kandidaten te hebben afgescheiden van de rest van het veld: titelverdediger Joost Retera (4½/6), Hans Klip (4½/6) en Jaap Houben (4½/5). Jaap lijkt vooralsnog met slechts 0,5 verliespunt de beste papieren te hebben. De rest staat inmiddels op respectabele achterstand. Althans, zo lijkt het. Als een 1500 m-loper (heb je die lopers weer) die zich tijdens de race onopvallend achter in het veld verschuilt om zodra de bel gaat het hele spul te passeren, staat David Miedema op een ogenschijnlijk kansloze tiende plaats. Toch heeft hij maar anderhalf verliespunt, evenveel als de drie koplopers. Als hij kans ziet al zijn inhaalpartijen te spelen, moet ook hij tot de kanshebbers worden gerekend. Mits hij het verlies tegen Dennis Arts weet te verwerken. Dat is een trauma dat menigeen niet te boven komt…

Share

2 reacties

  1. Menace schreef:

    Ik heb ook wel eens verloren van die Dennis. Regelmatig eigenlijk als ik er nu zo over denk…

  2. Maarten van Rooij schreef:

    Nu weet ik waar mijn vormcrisis (van 5 jaar) vandaan komt: Dennis! Onverwerkt trauma.

Geef een reactie