Oplossing tot loper promoveren (2)

Na de blammage van een ‘oplossing’ die Maarten op de site postte verzon ik uit mijn blote hoofd een mooiere, complexere oplossing die recht doet aan de opdracht. Ik heb hem gecheckt en de computer geeft ook daadwerkelijk =0.25 aan de tweede keus Pf5. De enige winnende zet is een loper te halen. Het erotische aan deze oplossing is waarschijnlijk dat deze bisschoppen elkaar zo ondersteunen op de zwarte velden. Het mooie aan de loper als bisschop is dat ze één kleur als de ware kleur zien. Normaal gesproken zijn lopers meer bisschoppen van twee stromingen, bijvoorbeeld: Soennieten en Sjiieten of Protestanten en Katholieken. Lopers vullen elkaar vaak aan. Hier vindt de toegewijde pion de andere bisschop en kunnen ze een mooi zwarteveldenfundamentalisme uitdragen naar de wereld en zo de zwarte dame inperken.

lopers

1.f8L is de enige winnende zet

Share

3 reacties

 1. Klaus Wüstefeld schreef:

  Het hele verhaal van die Loperpromotie is een geslaagde grap. Nu UVS zoveel kampioenen heeft lijkt de meligheid te zijn losgebroken. David doet er vrolijk aan mee met de f8(L).
  Ik heb op dit verhaal al een antwoord gegeven als reactie op het stukje van Maarten over de Loperpromotie (zie daar de tweede reactie)

 2. Klaus Wüstefeld schreef:

  Het woordje “meligheid” (door mij te snel gebruikt)is zeker niet van toepassing op de stelling van David. Damepromotie leidt tot een patcombinatie, remise dus en met loperpromotie moet het wel te winnen zijn, maar dat is best wel een hele klus , lijkt me

 3. Erik van Oosterhout schreef:

  Wow, wat ’n plaatje van een oplossing!!! Petje af!

Geef een reactie