Een andere oplossing voor loperpromotie

lopererikHieronder volgt de oplossing die ik (samen met m’n broer) voor het probleem had bedacht. In deze oplossing leidt promoveren tot een loper tot de snelst mogelijke mat. Daarom beoordeelde ik de zet als ‘beter’ dan andere mogelijkheden die meer zetten nodig hadden om de partij te beëindigen. [De computer is het met mij eens ;)]. Echter is het de vraag of de ‘snelste’ weg beter is dan een combinatie die een of twee zetten extra nodig heeft. Vandaar dat de oplossing die David heeft geplaatst extra punten verdient. In die stelling is loperpromotie de enige weg tot winst. De oplossing van Jaap ziet er ook leuk uit. Het probleem van de extra loper is makkelijk te omzeilen door een loper in te bouwen tussen eigen pionnen. :)

Share

Geef een reactie