UVS3 wint ook laatste wedstrijd

Voor de tweede keer Mook dit jaar. Dit keer niet te laat aangezien we nog wel wisten hoe we in het Gelders achterland Justin moesten oppikken. Vind ik toch zo zijn charme hebben van de OSBO: je komt op doordeweekse tijden in den vreemde. Goed. Tsji in Turkije, Michiel (het 4-de!) zo’n beetje vaste invaller.

Huub Blom had het goed georganiseerd: in plaats van in de kelder nu in de sport/theaterzaal. Normaal gesproken voor lagere school-activiteiten, nu topniveau OSBO …;-) Erg druk, kleine tafels, maar ‘who cares’. We mochten aan de slag en aangezien het 3e al kampioen was, werd – in onze klasse althans – gefocust op Pepijns mogelijke 7 uit 7. Voor UVS stond natuurlijk met name de kampioenswedstrijd van het 5e tegen SMB in de aandacht.

Ik moet zeggen dat het bij ons tamelijk geruisloos ging voor bord 3 t/m 8. Ik kan helaas geen details geven over hun partijen, wél zag ik Ivar ’n mooie tactische stelling krijgen en was Thomas weer ‘ns klassiek aan het schuiven. Maarten (6 uit 6!!)heeft een fraai verslag van zijn laatste partij gemaakt.

Justin had een korte partij; dat moet natuurlijk met behoorlijke hulp van de tegenstander, maar je moet pakken wat je krijgt. Vroeg aan het bier.

008 016

Ik geloof dat alleen Maarten graag zwart heeft; dat is de reden dat ik in de opstelling verder zoveel mogelijk de kleurbalans gelijk getrokken had; Pepijn wit op 2 dus. Ik vind het toch wel twijfelachtig om al op de 2e zet een damezet te doen, maar Pepijn blijft er tegen het Frans aan vasthouden. Wat zich daar heeft afgespeeld laat ik graag aan Pepijn over om te vertellen; ook daarover vrij snel meer.

Blijft er nog 1 over. Bord, ik zelf. Drukke week gehad en geen avondeten; dus schaken op tandvlees en boterhammen. Ik kwam erg ver en sloeg zo’n 5 à 6 remisevoorstellen van mijn tegenstander af. En toen begon ik wat spoken te zien.

Volgend jaar OSBO klasse 1. Zal veel lastiger worden…

051
r7
r7s

Share

Geef een reactie