Kampioen jonguh!

11 april 2015, de dag is daar. Met gezonde wedstrijdspanning naar de club. Vandaag moest het gebeuren. De aanloop naar de wedstrijd was zeker niet zonder problemen.

Een sterfgeval bij de tegenstander zorgde bijna voor uitstel, maar Schaakstad 3 heeft toch een voltallig team op de been kunnen brengen. De minuut stilte vooraf is nog niet aangehaald op de website, maar ik vond het een goed iets.

Even terug naar vrijdagochtend 9.15. Mijn telefoon gaat en ik zie Joost in de display staan. Wanneer ik opneem hoor ik: Met de teamcaptain van het eerste…. Fuck denk je dan meteen, je bent niet de enige die kampioen kan worden, verdomme. Een simpel rekensommetje later leert dat Roy degene is die het eerste kampioen gaat maken. Elders valt te lezen dat hij zich goed van zijn taak heeft gekweten.

Ruud van der Spoel kon invallen en zo waren we toch compleet. Ik kwam via het Schots in een zetherhaling en dacht als eerste klaar te zijn. Echter week mijn tegenstander af en werd het weer een lange zit. Ik heb niet goed kunnen zien wie wanneer klaar was. Maar ik meen dat het Jan was. Via een aardige combinatie liep het allemaal bijzonder vlotjes.

Een fijne start voor ons. Nog 3 punten te gaan. Met 4-4 waren we immers ook kampioen. Ondertussen zag het er al erg goed uit op enkele borden. Jeroen en Ruud van de Plassche hadden goede stellingen en de rest stond ok. Misschien dat Ruud van der Spoel onder druk stond, maar daar kon nog alles gebeuren.
Ruud van der Plassche was als 2e klaar.

013 026

2-0 voor ons. Ik zag het zonnig in. Mijn eigen stelling echter niet. Ik had een beetje lopen klooien en wit was inmiddels terug in de partij.
Rond deze tijd kwam Ruud van der Spoel remise overeen. Helaas ontbreekt een analyse. Jeroen kwam op me afgelopen en vroeg naar de stand. Ik zei hem dat het 2,5-0,5 was en dat het er goed uit zag op de overige borden. Hij was er toch niet helemaal gerust op en stuurde vanuit een goede stelling op remise aan. 3-1, zo dichtbij. Wie daadwerkelijk het kampioenschap binnentikte was Arie. Met zware stukken op de c-lijn en de witte op de d-lijn, was het een race wie er het snelst was. Arie won overtuigend. 4-1 en kampioen!!! Op dit moment waren er nog 3 partijen bezig en ik heb dit moment totaal gemist. Ik zat hard te bikkelen om overeind te blijven. Bij Lars leek het ergste ook voorbij. En Arno had een gewonnen stelling omgezet in een gewonnen eindspel.

Lars had helaas geen tijd om de partij van commentaar te voorzien, behalve het vraagteken bij zet 12. Hierna was Arno klaar.

028 012

Nu was ik alleen nog bezig in een bijna lege zaal. Mijn partij kende vele gezichten en ik heb toch een aantal dingen behoorlijk gemist…

Kampioen, na een heel mooi seizoen. Jongens, bedankt!

r8

Share

Geef een reactie