Ook een nipte overwinning levert 2 punten op!

In de strijd om promotie naar de 1e klasse OSBO moest er wéér gewonnen worden. Deze keer uit tegen Zutphen 2. Eigenlijk leek het allemaal vrij eenvoudig te gaan. Na ongeveer 2,5 uur spelen was de stand 3-0 in ons voordeel door winst van Onno, Erik en Frans. (De partij van Erik staat verderop afgedrukt).
Misschien kwam het wel door deze ruime voorsprong dat de anderen wat laconieker werden en daardoor meer met de volgende tegenstander dan met de huidige bezig waren.
Ismail was de eerste die in een overmoedige bui zijn koning de verdediging zo’n beetje alleen liet opknappen tegen een aanstormend geweld van een lading zware stukken. Terwijl hij buiten een shaggie rookte, bracht zijn opponent hem een geweldige slag toe, die meteen het einde van de partij betekende. Ondertussen had Wim in zijn partij het voordeeltje dat hij met moeite had opgebouwd onder tijdsdruk geheel verspeeld. Toen hij nog een foutje maakte, was zelfs remise niet meer te halen. Nog erger werd het. Ik onderschatte de aanval van mijn tegenstander en liet hem toe een ware ravage aan te richten rondom mijn koning (3-3). Bij Michiel aan bord 1 bleef het de hele avond een gelijk opgaande strijd. Dat leverde dan ook een half punt op. (3,5 – 3,5)

En zoals zo vaak mocht Klaus, geheel onwetend van de stand van zaken op dat moment, de winst proberen binnen te halen.

Bord 5 Klaus Wüstefeld – Jos Landsheer 1-0
Als ik het goed geteld heb was Michiels auto op de heenweg gevuld met 4 man, die diezelfde avond 3½ punt zouden scoren. Het zou kunnen gelegen hebben aan het gesprek, dat er in de auto gevoerd werd. Uitbundig werd er tijdens de reis gefilosofeerd over allerlei mogelijkheden , waarop men bij het schaken de winst kon binnenhalen. Echter: mijn tegenstander blunderde gewoon, daar had de auto van Michiel niets mee te maken. Jos Landsheer zag plotseling een kleine combinatie, waardoor hij mijn centrum kon ontwrichten. Op simpele wijze kon ik echter zijn zet weerleggen: het kostte hem een paard. Het werd echter geen snelle winst. Zoals bij het voetballen na een rode kaart het team met 10 man plotseling veel sterker kan gaan spelen, zo bleef hij zich vastbijten aan zijn laatste kansen. En misschien speelde ik na die paardwinst ook niet meer zo scherp. Ik vreesde de hele tijd, dat ik nog zou verliezen. Hoe ik dan toch nog won, kun je zien, als je mijn partij volgt.

Eindstand Zutphen 2 – UVS 4 3,5 – 4,5

Omdat ook ASV 6 gewonnen heeft, blijven we 1 wedstrijdpunt achter op hen. De laatste wedstrijd heeft de wedstrijdleider van de OSBO, zoals zo vaak, geweldig gepland: ASV 6- UVS 4 !!

r6

Share

Geef een antwoord