UVS3 kampioen!

Het is volbracht. De titel in klasse 2C van de OSBO competitie is binnen. De behoorlijke geflatteerde 7-1 winst op SMB 2 maakt UVS 3 een ronde voor het einde onbereikbaar voor de concurrentie. Wederom een forse uitslag, maar daar gingen weer heel wat capriolen op de borden aan vooraf. Bij Justin Sewalt op bord 8 was de partij in een half uurtje voorbij:

009 029

Daarna moesten we twee uur wachten op de volgende uitslag. Op de meeste borden stond het ongeveer gelijk of hadden de UVS’ers een wat betere stelling. Tegen Huub Jansen op bord 3 leek het moeilijk te worden om een dodelijk saaie stelling te vermijden, maar mijn tegenstander was een beetje behulpzaam:

Een uurtje later won Wouter op bord 4 een partij die heel goed voor hem begon, maar toen liet hij zijn tegenstander (Eric de Ridder) toch een gevaarlijke koningsaanval ontwikkelen. Gelukkig speelde die dat niet op de beste manier, zodat Wouter er uit kon komen en de winst kon pakken. Inmiddels was er weer heel wat dramatisch gebeurd op het bord van Maarten van Rooij. Die kreeg ook een nogal saaie opening voorgeschoteld, maar in een poging de boel wat te compliceren overzag hij een levensgevaarlijk kwaliteitsoffer over het hoofd. Maartens koning kon beginnen aan een niet vrijwillige mars over het bord, maar zijn tegenstander speelde iets te veel op mat en vond dat niet. Het klokje tikte intussen aan zijn kant erg hard door en tot ieders verassing wist Maarten de stelling weer speelbaar te krijgen en won op tijd.

Tsjisang tikte op ongeveer hetzelfde moment het punt binnen. Die speelde nu eens een partij zonder trucjes, gewoon een goede pot. Bij Ivar Heine, die op bord twee speelde, had de overwinning wat meer voeten in aarde. De opening was net niet helemaal lekker verlopen, Ivar had het zwarte tegenspel lichtelijk overschat en vertrouwde iets teveel op zijn ontwikkelingsvoorsprong. Op een gegeven moment won hij blijkbaar toch een stuk tegen twee pionnen en speelde het zonder al te veel  moeite uit. De buit was dus inmiddels binnen, alleen Mathijs en Thomas waren nog bezig. De tegenstander van Mathijs had er blijkbaar niet veel zin in om in zijn betere stelling (dubbeltoreneindspel met pluspion) tot het gaatje te gaan en bood remise aan. Bij Thomas tegen Valentijn Phijffer werd er juist van alles geprobeerd om de remise te voorkomen:

r6

Share

2 reacties

  1. Jan van de Westelaken schreef:

    Gefeliciteerd, heren! Op één ronde van het einde al 40 bordpunten, dat moet haast wel een record zijn!

  2. Pepijn van Erp schreef:

    In de partij van Maarten was 24.De3 mat in 5 geweest, bv. 24.De3 Tfe8 25.De5+ Dxe5 26.Txe5+ Kf4 27.g3+ Kf3 28. Pd2# volgens mij is er niets tegen te beginnen.

Geef een antwoord