UVS 5 doet goede zaken tegen Kasteel 4

De angst regeerde maandagavond 9 februari tijdens de wedstrijd UVS 5-Kasteel 4. Dat was niet alleen te ruiken maar ook te horen. In de eerste uren van de strijd kon je al een stuk of vijf remiseaanboden horen fluisteren. Kasteel 4, dat een matchpunt achter ons stond in de groep was duidelijk niet gekomen om zich te laten afslachten maar ging voor minimaal een gelijkspel. Uw verslaggever was de eerste die een remiseaanbod kreeg. Mijn partij was misschien wel exemplarisch voor het hele duel, want over geluk hadden we niet te klagen deze avond.

De handdruk van mijn tegenstander ter felicitatie ging gepaard met veel misbaar en een hartgrondig GVD. Net toen ik iets empatisch wilde zeggen (“deze overwinning doet mij meer pijn dan jou…”) kwamen er nog wat GVD’ss overheen, dus slikte ik die opmerking maar snel in.
Ondertussen waren ook aan de borden van Ruud, Wim de Jong en Thei beslisingen gevallen.

Ruud dacht met een combinatie een stuk te kunnen winnen. Helaas bleek er een lekje in zijn petite combinaison te zitten waardoor hij zelfs een pion achter kwam. Die won hij later weer terug en in wederzijdse tijdnood werd tot remise besloten. Ruud klaagde nog even dat hij nooit meer tegenstanders krijgt die blunderen en ging toen aan het bier.

012 006

Vervolgens sleepte Wim de Jong voor de poorten van de hel een remise weg. Hij was een pion achter gekomen en had alle zeilen moeten bijzetten om de witte druk te weerstaan. Gelukkig wist hij de Kasteelheer tot dameruil te verleiden waarna Wim de pion kon terugwinnen en er een remise overbleef.

Thei drukte een vol punt. Na wat gestoethaspel in zijn favoriete Max Lange aanval leek het aanvankelijk niet zo goed te gaan, maar toen er geschaakt moest worden, bleek Thei toch een maatje te groot voor zijn tegenstander.

Toen was het de beurt aan Wim Heuvelmans om te scoren. In een voorzichtig partijtje kon hij de Wijchenaar langzaam onder druk krijgen. Een onverwachte opstoot van Wims de f-pion beslechtte het pleit. Speelt u even mee?

Nu was alleen Marcel nog bezig. Na een voorzichtig begin had hij een loper gewonnen. In plaats van de aanval kracht bij te zetten, schiet hij omzichtig in de verdediging, niet zijn sterkste kant. In de volgende stelling is er nog steeds niets aan de hand, hoewel de druk van wit behoorlijk vervelend wordt. Marcel besluit in wederzijdse tijdnood een verrassende zet in te lassen. Zie hoe het foutenfestival zich verder voltrekt.

[vimeo height=250]https://vimeo.com/119195208[/vimeo]

r5
r5s

[red.: Klik hier voor het verslag van Het Kasteel.]

Share

Geef een reactie