UVS 1 nu ook nummer 1

Op een dag die eigenlijk ‘te mooi was om te schaken,’ gingen wij onze heldendaden verrichten in een zaaltje zonder buitenlicht. Wat dat betreft zijn schakers net gamers die niet uit hun kamer komen en verbranden als ze in het zonlicht komen. Maar geen tijd voor sentimenten, tijd voor zaken topsporters moeten immers hun emoties uitschakelen om klinisch te kunnen denken. De klokken gaan aan. Na een tijdje beoordeel ik de openingen. Opvallend dat in de trainingsthema auto ‘Wolga gambiet’ niemand met deze opening te maken kreeg. Voor de rest leek het dat iedereen na de opening wel aardig stond, behalve Guido. De enige stelling die boven de rest uit stak was die van Hans die in een ongebruikelijke opening Jack Renet zo hard hakte dat zelfs plastische chirurgie de lelijkheid van Jack’s stelling niet meer kon helpen.

Na dit punt was het mijn beurt tegen Bob Merx om een punt voor UVS bij te schrijven. Ik vond het een vreemde partij met een vreemd einde, gelukkig kon mijn tegenstander geen gebruik maken van de blijvende ongemakkelijkheid voor mijn intuïtie.

Inmiddels was het 2-0 en vertrok ik naar de analyseruimte. Als ik na mijn port mortem terugkom in de zaal hebben we de 4.5 net al binnen. Alleen Anton en Jaap zijn dan nog bezig. Paul speelt een solide Franse partij tegen Dragos Ciornei en pakt stukje bij beetje meer voordeel dat hij sterk verzilvert. Joost wist eenvoudig een sterke stelling op te bouwen tegen Marcel Winkels die bijna 400 ratingpunten minder had.

Met de remise van Pim Haselager, die volgens teamgenoten ‘veel theorie op het bord had,’ en volgens hemzelf ‘te lamlendig was om ingestuurd te worden,’ komen we aan 4.5 punt. Jammer genoeg was er ook een slachtoffer van ‘veel theorie op het bord.’ Guido kreeg een tennisballenkanon dat 18 ballen afvuurde op hem. Dat bleek toch wat veel als je er maar 10 kunt terugslaan. Zeker met een stukoffer tegen is dit iets dat je kan overkomen, zeker met zwart. Jammer Guido.

Anton hield, na een zware partij met zwart tegen Henk Temmink, remise op basis van ongelijke lopers. Altijd lekker als je een boer achter staat en toch remise houdt. Het omgekeerde trof Jaap die zijn bij elkaar geschraapte voordeel net niet wist te verzilveren. De tegenstander speelde duidelijk op remise, iets dat heel irritant is. Echter het is nog irritanter als hij het dan ook krijgt, gelukkig mocht het de pret niet drukken. Zeker na het nieuws dat de Pion en Dordrecht verliezen en UVS bovenaan staat en alles in eigen hand heeft.

r5

r5s

Share

Geef een reactie