De Toren 8 tegen UVS 7: 2,5 tegen 3,5 Ladies Night!

Met een compleet team inclusief een reserve werd aangetreden in Arnhem
Met Robert wil het dit seizoen niet lukken, na een degelijke opening verzuimde hij tijdig lang te rokeren en werd redelijk vlot mat gezet door de enige Dame bij de tegenpartij. Ruth op bord 5 wist een licht voordeel deskundig uit te bouwen en won gedecideerd. Joris trok zoals gewoonlijk ten aanval maar werd goed opgevangen door zijn tegen stander, die het initiatief overnam en won. Valerie kreeg een overtuigende aanval te verwerken, maar na dames afruil kon ook zij met enige krachtige zetten beslissend voordeel bereiken en wederom een punt scoren. Guus op bord 1 vond zijn partij weinig spannend en moest tot remise besluiten.
Stand 2,5 tegen 2,5.
Jos op bord 2 had een gelijkwaardige stelling met aan beide kanten 5 pionnen op het bord. Alleen had hij slechts 5 minuten op de klok en zijn tegenstander ruim 50. Heel zeker van zichzelf schoof hij alles vast voor zijn opponent, die het doorlopen van een pion naar promotie tot een dame niet meer kon verhinderen.

r5

Share

Geef een reactie