UVS 6 wint in eigen huis van De Toren Arnhem 5j

In de vierde ronde speelde het zesde thuis tegen een jeugdteam van De Toren uit Arnhem. Het team uit Arnhem is vorig jaar eerste geworden, dus we konden een echte wedstrijd verwachten.

Het duurde even voordat de eerste partijen beslist werden. Aan het vierde bord had Harrie een sterke aanval te verduren. Zijn tegenstander had de koningstelling onder vuur genomen en het lukte Harrie niet de goede verdediging te vinden. 0-1. Op het zesde bord volgde gelukkig de gelijkmaker. Wim had het allemaal netjes gespeeld, en kwam aan het einde van de partij een stuk voor. Ook Frans Nijenhuis kwam al snel in de partij een stuk voor te staan. Dat gaf hij niet meer weg waardoor we met 2-1 voor kwamen.

009 010
006 007

Op het bord van Dirk was een erg spannende stelling ontstaan. Hij had zijn tegenstander bijna mat, maar door behendige zetten van de dame was dat nog net te verhinderen met eeuwig schaak. Remise dus. Het duurde nog even tot de laatste partijen werden beslist. Ron vroeg of hij remise mocht aanbieden in een stelling die waarschijnlijk wel in zetherhaling kon eindigen. Dat zou gezien de stand prima zijn, maar zijn tegenstander weigerde en de partij eindigde alsnog met een punt voor de Toren.

005 008

De beslissing ging dus vallen aan het bord van Rob. In een stelling met gelijke lopers en een pion meer, ging Rob in sneltreinvaart. Dat moest wel, want hij speelde intussen met minder dan vijf minuten op de klok. Ik had nog geprobeerd te vragen of hij niet remise zou kunnen aanbieden vanwege de tijd, maar hij bleef doorspelen. Na het remiseaanbod van zijn tegenstander kwam hij nog een pion voor te staan. Hij ging voor de winst, want de lopers werden op slimme manier afgeruild en het pionneneindspel was glad gewonnen, 3 1/2 – 2 1/2. Een mooi resultaat.

r4

Share

Geef een antwoord