UVS7 versus ASV11 jeugd 3 – 3

Deze wedstrijd stond in het teken van de Dames.
Robert had zijn avond niet, heel vlot had zijn tegenstander een vrije diagonaal voor een loper en met de Dame er bij was het mat. Joris had zoals altijd een actieve en veel belovende stelling, maar overzag dat zijn Dame instond en moest opgeven. Jaap kreeg een stevige aanval te voorduren, maar de  jeugd trok iets te voorvarend ten strijde. Het initiatief werd overgenomen en ondanks enige stevige missers volgens Fritz kon het niet meer fout. Stand 1-2.
Valerie, Ruth en Jos waren nog volop in de strijd. Valerie had stevig druk op de ketel en haar tegenstandster deed de Dame kado en gaf daardoor de partij op. Bij Ruth leek de stand in evenwicht, maar met redelijk minder tijd op de klok was het toch enigzins  precair. Plots was daar toch de langverwachte eerste overwinning. Stand 3-2.
Jos op bord één zou aan een remise genoeg hebben voor de teamzege. Dit lukte niet: 2 pionnen achter en met veel minder tijd werd hij gedwongen tot opgave.
Kortom; dankzij de echte Dames op bord 5 en 6 een bevredigend resultaat!

012 013
016 017

r4

Share

Geef een reactie