December

Drama. Had ik net een keigezellig stukje geschreven over de Opstanding van De Koreaanse Schaker, kreeg ik dit toegestuurd.

masker1

Hackers Anonymous. Dat Grande zich goed moest realiseren dat zijn computer gehackt was. Met alle persoonlijke gegevens. Ja – ook die! Dus dat dat verhaal over de verlichte Leider die in de baarmoeder al Grootmeester – wat zeg ik: Oppergrootmeester was; dat verhaal moest ik misschien een ander keertje publiceren. Misschien wel nooit …
Dus moet het dan weer gaan over strategische sproeipoepers, tactische teringtubbies en positionele pygmeeën. Antons bijdrage in het verslag in december van de zegetocht van UVS1 is natuurlijk wel een mooie inspiratiebron. Volgaarne trek ik de lijn door die hij heeft ingezet met de olijke typering ‘positionele pygmee’. Natuurlijk is het zo dat zowat iedereen Anton op de ranglijst voorbij is gestreefd, dus je mag van zo’n strategische sproeipoeper verwachten dat hij dan als een dolleman om zich heen begint te slaan. Anton komt tot olijke typeringen, maar is niet geheel accuraat. Ik vul graag aan.
Voor Roy v.d. H. is de kwalificatie ‘positionele pygmee’ wel erg mild. Wat mij betreft komt tactische teringtubbie dichter in de buurt. Volgens mij heeft die jongen nog nooit een stuk geofferd. Maar ja wat wil je ook van iemand die nog nooit een boek heeft gezien, laat staan gelezen. In de praktijk blijkt hij echter wel ruimtelijk inzicht te hebben. Hij mag graag Bobben in zijn BMW 645 en is in staat om vier volwassen passagiers in deze twoseater te vervoeren. Nou ja, passagiers: het waren UVS’ers. Na twaalven… Maar toch – ruimtelijk inzicht heeft die jongen wel.
En die Guido v. M. is helemaal verdacht. Echte partijen speelt hij niet. Het gaat altijd om mislukte openingen, complicaties en tegenstanders die iets heel fouts doen. Ja hoe noem je zo iemand. ‘Schamele schaker’ misschien of ‘Naïeve Nitwit’? Het zijn in ieder geval goede Suske & Wiske-titels.
Hmm. Als ik uit het raam kijk zie ik een paar hele foute tegenstanders uit hun Ppeokpuggi (gemaakt in de fabrieken van Pyeonghwa Motors, wat ‘auto van vrede’ betekent) stappen. Die hackers doen toch alleen stoute dingen via internet? En ik ben trouwens hartstikke pro-Korea. Hier kijk maar. Een partij van  een Koreaan genaamd Kim. Hij speelt tegen een Rus die met een mooi kwaliteitsoffer de Koreaan lijkt te overspelen.

Mijn voorspelling voor januari: Tata krijgt een nieuwe winnaar: Jobava. En Miedema trekt zijn externe score op naar 50%. En … hup Noord-Korea! Jullie zijn toppie! Allemaal, maar vooral jullie Grote Leider.

Ik zie nog net de Ppeokpuggi de hoek om gaan…

Share

Geef een antwoord