Uit de wedstrijd AVS12 tegen UVS7

Ik kon nog getroost worden, omdat Dirk nog zei dat ik die pionnen toch niet tegen had kunnen houden. En omdat we toch wonnen! Maar het bleef knagen, vooral omdat mijn d-pion bij promotie zwart schaak had gezet. En ja hoor… toen ik thuis de stelling na zet 41 ging bekijken en er Houdini op los ziet, had ik op zijn minst remise kunnen houden. Bah! Hoe vaak ga ik toch de mist in in de laatste fase van de strijd? Voer voor psychologen?

Dus …. opgave voor iedereen: hoe had ik kunnen winnen na zwarts 41e zet?

Share

1 reactie

  1. Klaus Wüstefeld schreef:

    Lijkt me niet gemakkelijk om nog met Wit te winnen, Guus ! Zonder veel te rekenen (en zonder te weten wat de afloop is) zou ik zelf kiezen voor 42.Tg8,Tc2x+ 43.Ka3,Ta2x+ 44.Kb4,Tad2 45.d8(Dame),Td8x 46.Td8x en wit staat een Toren vóór. Maar of dit genoeg is om de zwarte pionnen tegen te houden ?! Misschien kan Wit de Toren terug offeren om een laatste kans op remise te krijgen, misschien gaat zwart toch wel zijn Dame halen ( desnoods met behulp van zijn Koning). Dat is dus een nieuwe puzzel. Daar waag ik mij niet aan.

Geef een reactie