ASV 12 tegen UVS 7: uitslag 2½ tegen 3½

Op een regenachtige avond vertrok het zevende met 2 invallers richting Arnhem. Er werd verzameld bij het Kronenburgerpark, waar ondanks de nattigheid een paar honderd kerstmannen en enkele vrouwen door het Park renden. Daar de invallers de gemiddelde rating van het team aanmerkelijk verhoogden, mochten zij aan de borden één en twee plaats nemen.
Na ruim 2 uur spelen liet Joris met een brede glimlach het eerste punt aantekenen, twee pionnen voorsprong werd vakkundig uitgebouwd tot een overwinning. Het tweede punt kwam van Dirk op bord één. Toen zijn tegenspeler in een aanval niet durfde door te pakken en enige defensieve/passieve zetten speelde was het gebeurd met de koopman. Teamleider Jaap kwam tot een vrij kleurloze remise, geen moment kwam er iemand in het voordeel: remise dus.
Guus, op vier, speelde een interessante pot, de vraag was wie kon het eerst promoveren en hier beslissend voordeel uit halen. Zijn 2 plus pionnen konden niets uitrichten en de ASV speler overzag de stelling net iets beter en won. Zoals altijd streed Ruth met veel inzet tot het “bittere”einde. Met minder stukken nog op het bord en in tijdnood was er geen redden meer aan. Stand: 2½ om 2½
Alles hing nu af van Bastiaan op bord 2. Er stond een nagenoeg gelijke stelling op het bord. Bastiaan met twee paarden en zijn opponent het loper paar, allebei nog een toren en een gelijk aantal pionnen. De omstanders schatten het geheel zeer remise-achtig in. Via een vork op koning en loper leek Bastiaan beslissend voordeel te krijgen, maar plots kon een vijandige pion promoveren. Met een simpel, maar uiterst effectieve pionzet werd de promotie verhinderd. De tijd werkte in zijn voordeel, onder toenemende tijdsdruk kon zijn tegenstander de juiste zetten niet meer op het bord krijgen en ging tenslotte door de vlag.
Ergo de eerste overwinning voor UVS7, mede dankzij de inbreng van Dirk en Bastiaan. Heren zeer bedankt!

r3

Share

Geef een reactie