UVS 6 wint van Velp2 naast de Bingozaal

In de derde ronde speelde het zesde in Velp tegen het tweede team van de Velpse SV. Op het station verzamelden we ons om ‘De Paperclip’ in Velp te gaan zoeken. Frans Nijenhuis vroeg me voor vertrek of ik wel had nagedacht over het vervoer. Ik had namelijk gevraagd of hij en Guus wilden rijden, maar Frans heeft helmaal geen auto en misschien ook wel geen rijbewijs. Frans is meteen in de trein gesprongen naar Velp. De overige vijf pasten allemaal nog net in de auto. We waren op tijd in Velp, alleen Frans was wat langer onderweg en offerde daardoor ook nog eens een halfuur van zijn speeltijd op.

Na ongeveer twee uur spelen was ik zelf inmiddels klaar met de partij en kon het eerste bordpunt voor UVS6 worden bijgeschreven. Het leek er op of mijn tegenstander vanuit de opening meteen voor de aanval ging. Het zag er ook gevaarlijk uit en gelukkig miste mijn tegenstander een paar keer de beste voortzetting.

Op het derde bord had Dimitrij inmiddels een stuk kado gekregen en prompt stonden we met 0-2 voor. Rob speelde op het vierde bord een degelijke partij waarbij hij in het eindspel een loper voorstond. Zijn tegenstander had nauwelijks nog zetten en Rob haalde gemakkelijk een dame, 0-3. Achter mij zat Guus, ingevallen voor het zesde, stug te verdedigen met een stuk minder. Zijn 86-jarige tegenstander deed steeds heel kalmpjes de beste zetten en Guus moest capituleren. We hadden genoeg aan minimaal een remise, en die moest dan door Dirk of Frans worden binnengesleept. Frans had heel knap zowel zijn tijdsachterstand en een iets mindere stelling netjes tot remise weten te brengen. We hadden dus al gewonnen, maar op het eerste bord speelde Dirk nog een spannende partij. In het eindspel had hij weliswaar een kwaliteit minder, maar zijn vrijpion was toch wel gevaarlijk. De pionnen werden alle geruild waardoor alleen loper en toren overbleven. Ook remise. Dat betekende de eerste overwinning voor het zesde en een goede stap op weg naar handhaving in de derde klasse.

r3

Share

Geef een antwoord