Herfstkampioen!!

Zaterdag, half 12 in de ochtend. Het was rustig in de stad, mensen waren op weg voor een boodschap of een vluchtig familiebezoek. Terwijl ik druk bezig was met een gevecht tegen de wind om de controle over mijn fiets, naderde ik de plaats van bestemming: Het Hért, buurtcentrum pur sang.

Niets wees erop dat er vandaag een heuse stadsderby op het programma stond. Op de Willemsweg schreeuwden nog wat Zuid-Europese winkeleigenaars in voor mij onverstaanbare klanken naar elkaar. Waarschijnlijk een goedemorgen, of misschien werd de Turkse voetbalcompetitie nog even doorgenomen. Ik zal het nooit weten.

Hoe dichter ik bij de bestemming kwam, hoe meer ik die gezonde energie weer kreeg. We mogen weer van stal, we konden weer gaan bewijzen dat er dit jaar maar één team in de promotieklasse aanspraak mag maken op de titel.

Maar eerst moesten die jongens van SMB nog even gepakt worden. ..

Eerlijk gezegd was ik er niet helemaal gerust op. De maandenlange voorbereiding was immers op het laatste moment grondig verstoord door het ziek worden van Ruud vd P. Hierdoor moest er ineens toch nog wat geschoven worden in de opstelling en mocht Ruud vd S invallen. Gelukkig was UVS 1 dusdanig compleet dat ze niemand nodig hadden, dus kwamen we toch met een mooi team op de proppen.

Rond 12.15 uur zaten we achter het bord en begonnen we aan de wedstrijd. Ik mocht tegen oude bekende Bram Rijkschroeff. We hebben al een lange geschiedenis. Ik denk dat we voor de eerste keer tegen elkaar speelde toen we 10 of 11 waren, bij het OSBO- kampioenschap tot 12 jaar. Mooi.

Voorsprong voor de goeien en vrij snel ook. Hierdoor hoopte ik dat het team een goed vertrouwen had op een mooie afloop. Enkele borden waren nog hoogst onduidelijk op dit moment.

006 004

Tegen de tijdnood waren in een tijdbestek van 15 minuten 4 partijen afgelopen.
Roy, Arie, Lars en Jan. Jan stuurde het volgende op:

Arie had een moeilijke middag tegen de sterkste speler uit de competitie. Echter kwam hij straal gewonnen te staan na de opening. Zijn tegenstander wist echter dusdanig te rommelen dat Arie ergens het spoor bijster raakte en toch nog verloor. Helaas is er geen notatie bekend bij de verslaggever.

002 007

Lars heeft in verband met een op handen zijnde verhuizing ditmaal volstaan met een sfeerimpressie van zijn partij:

“Ik mocht met wit op bord 3 aantreden tegen Jelle van Deemen. In de jeugd van SMB hebben wij het vaak tegen elkaar op mogen nemen. De laatste keer zal echter een kleine 10 jaar geleden zijn, dus ik was erg benieuwd hoe wij het er vanaf zouden brengen. Na de opening was ik erg tevreden. In een solide stelling besloot ik door middel van een pionnenstorm de zwarte koning onder vuur te nemen. Zwart wist echter een aantal stukken te ruilen waardoor het gevaar even geweken was. Hierna wist Jelle zelfs e5 door te drukken met ongeveer gelijk spel. Echter nam hij met het verkeerde stuk terug op e5. Na nog 1 onnauwkeurige zet van zwart kwam ik ruim in het voordeel. Ik kreeg een erg sterk paard en mijn aanval begon weer aan kracht te winnen. Jelle dacht met een tactische wending mijn paard af te ruilen, maar in werkelijkheid gaf het een kwaliteit weg. De dames werden geruild en het eindspel was niet moeilijk meer.”

Roy mocht op bord 1 tegen Huub Jansen.

Tussenstand 4-1 voor ons en de overgebleven borden deden me vermoeden dat het wel eens 7-1 zou kunnen gaan worden. Ruud had inmiddels groot voordeel, Arno was weer een paardeindspel aan het behandelen en Jeroen had een prima stelling waar hij de enige was die winstkansen had.

008 001

Ruud schreef het volgende:

Arno was inmiddels de weg kwijtgeraakt met een handje pionnen meer. Hij kon zichzelf wederom niet belonen voor een goed opgezette partij.

003 005

Als laatste was Jeroen bezig en hij leek een en ander te forceren. Hij moest toestaan dat zijn tegenstander loskwam en berustte uiteindelijk in remise.

Hierdoor kwam de eindstand op 6-2. We staan nu alleen aan kop, met 2 matchpunten meer dan ASV en 4 matchpunten meer dan Doetinchem. We zijn lekker op weg!! Volgende ronde uit naar Doetinchem.

Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!!

r4
r4s

Share

Geef een reactie