Hans Klip periodekampioen

p1Hans Klip heeft met 4 uit 5 de tweede periodetitel in de wacht gesleept en zich daarmee geplaatst voor de kampioensgroep in de 4e periode (waarvoor Joost Retera, winnaar van de eerste periode, zich al geplaatst had). De twee ‘Ruuden’ (Spoel en Plas) zijn in het geweld van de A-groep ten onder gegaan en degraderen naar B.

Het verrassende uitstapje van Anton van Rijn naar de B heeft maar één periode geduurd, hij keert weer terug in de A en neemt Rob Bisschops mee, die Ivar Heine een half SB-puntje voor bleef. Onderin valt het doek voor Harald Hammerström en Michiel de Kruyf.

In de C liet Pepijn van Erp met 4 uit 5 zien dat hij in de B thuishoort. In zijn kielzog sluipt René ten Bos mee naar boven. Nieuw Lid Max van de Pavoordt kwam net een paar SB-puntjes te kort. De commissie van uitgeleide bestaat uit Mathijs Broeren (weinig gezien) en Bart van Leeuwen (nog minder gezien).

In de D heeft Lambert Hofman zich de kaas van het brood laten eten door Philipp Wunderlich, die nu samen met Wim de Jong (knap) de oversteek naar de C gaat maken. Het verblijf van Ruud van Roosmalen in de D heeft maar één periode geduurd. Hij neemt de tegenvallende Ismail Jamshedy mee naar de E.

Met maar liefst 4 uit 5 heeft Thei van Laanen de E op de pijnbank gelegd. Op de rode loper naar de D krijgt hij gezelschap van Tobi van Scheijndel. Wim Heuvelmans en Dimitrij Lintchuk hebben zich niet weten te handhaven en moeten het in de F gaan proberen.

Ondanks een nederlaag in de laatste ronde tegen Gunnar Jendis heeft Erick Moeri zich in de F toch bij de bovenste twee weten te spelen, samen met groepswinnaar Frans Nijenhuis.

In de G heeft Wim vd Broek met 4,5 uit 5 laten zien dat zijn degradatie een vergissing was. Zijn medepromovendus is Guus Leufkens.

De derde periode begint op 5 januari.

N.B. Aldus zou de promotie en degradatie normaal gesproken verlopen. Vanwege nieuwe leden, afhakers en terugkeerders kan dit nog veranderen. Aan de uitspraken in dit overzichtje kunnen geen rechten worden ontleend ; )

Share

Geef een antwoord