Uit de D-groep, ronde 4

Ismail Jamshedy heeft de volgende partij uit de 4e ronde ingestuurd:

justins  
Justin Sewalt
(1754)
      
 
 
 
0-1
 
Ismail Jamshedy
(1696)
ismailj2
Share

3 reacties

  1. Klaus Wüstefeld schreef:

    Een partij met leuke analyse-momenten. Een gegeven moment dacht ik, dat Wit ( Justin) met die pionnen op de f en g lijn wel ergens zou toeslaan. Is er na de partij bijvoorbeeld nog gekeken naar zetten als 25.g5 gevolgd door g6 ? Of was er in het eindspel niets mogelijk met die 3 witte pionnen ? Bijvoorbeeld 41. Lf7x+, Kh8 en dan misschien g6x of misschien zelfs Lg6x. Waarschijnlijk hebben jullie het matje op De6 wel gezien !? Hetzelfde grapje kon ook nog op de 42ste of 44ste zet van Wit. Bijvoorbeeld 44.Lf7x,Kh8 45.Lc4 . Wel ingewikkeld om alle gevolgen van Lf7x+ tijdens de partij door te berekenen. Ik heb daar momenteel ook geen zin in, maar het is ,lijkt me, wel leuk om achteraf daar nog eens naar te kijken.

  2. Justin schreef:

    Die pionen naar voren gooien was natuurlijk totale onzin. Zwart had op meerdere keren meteen kunnen winnen met zoals 24. .. Dc5+! of 26. .. Lh4! Dat het op een gegeven moment met Lxf7+ Kxf7, De6 mat zou zijn heb ik ook compleet gemist. Ik denk dat ik mijn Stap 1 opgaves maar weer even ga herhalen…

  3. Klaus Wüstefeld schreef:

    Inderdaad,Justin, ik heb er naar gekeken ,Ismaël heeft na jouw f4 een aantal kansen gemist om te winnen. Jij hebt geluk gehad,dat je het had overleefd, maar misschien heb jij op jouw beurt later kansen gehad ( bijvoorbeeld die paar keer Lf7x na de 40ste zet,al moet dat wel nog even uit-geanalyseerd worden.)

Geef een reactie