UVS velt Veldhoven

Voor de 2e keer in het kalenderjaar 2014 mocht UVS 1 in de KNSB-competitie aantreden tegen Veldhoven. Vorige keer verloren we met 5-3, maar toen hadden zij nog Dirk van Dooren en Alan van der Heijden in de gelederen en ook wij speelden nu met een andere samenstelling.

De enige 2200+ speler zat bij Veldhoven op bord 1 en mocht aantreden tegen de man in vorm: Paul Span. De afruilvariant van het Frans kon ook ditmaal het publiek niet op de banken krijgen en ondanks heel wat geschuifel heen en weer werd het punt uiteindelijk terecht gedeeld. Je kunt nu eenmaal geen ijzer met handen breken.

Hans op bord 2 heeft dit over zijn partij te zeggen:

003 001

Ik mocht zelf op bord 3 aantreden tegen dezelfde tegenstander als vorig jaar. Toen had ik met Df3+ ergens beslissend kunnen toeslaan, maar liet dat achterwege, waarna de partij remise werd. Kosmische karma of toeval?! Deze keer liet ik me de kaas niet van het brood eten.

Op het 4e bord speelde Jaap een goede partij, al kun je dat tegenwoordig zonder een check met de engine niet meer zomaar zeggen. Het zag er in ieder geval gezond uit en met een elegant paardvorkje wist hij beslissend materiaalvoordeel te oogsten. Dit is wat Jaap er zelf over te zeggen heeft:

Op bord 5 speelde David een interessante partij. Het leek me alsof hij de situatie onder controle had. Het zit echter de laatste tijd op het schaakbord wat tegen en dan kun je toch ineens tegen een counter aanlopen. Toen David zelfs de opgelegde remise door zetherhaling liet voor wat het was, kon hij het noodlot niet meer ontlopen.

Anton had op bord 5 een nogal exotische openingsvariant op het bord gekregen, waarbij bij iedereen de indruk achterbleef, dat het zwarte spel schreeuwde om een miniatuurtje. Anton stelde een klein voordeeltje zeker, maar zwart bleef toch in de partij ‘hangen’ ondanks een kwaliteit minder. In de tijdnoodfase gaf Anton de rest van zijn voordeel weg, waardoor de partij eindigde in remise.

028 023

Dan onze staartborden. Met Luuk in de gelederen scoort UVS significant beter dan zonder hem, zoals door onze statisticus Pepijn werd uitgevogeld (ook al was niet iedereen het eens met zijn analyse…)
Deze keer wist Luuk zo te winnen:

Dan nog onze nieuweling Guido. Na een gezapige opening… of wellicht zelfs slechte opening, wist Guido toch weer van niets iets te maken. Ik heb hier het einde gemist, maar feit blijft dat Guido won.

009 014

Aangezien Eindhoven verloor, is er nu geen team meer zonder puntverlies in onze klasse. Alles dus nog steeds in eigen hand….

r3
r3s

Share

1 reactie

  1. Pepijn van Erp schreef:

    Met Luuk in de gelederen scoort UVS significant beter dan zonder hem, zoals door onze statisticus Pepijn werd uitgevogeld (ook al was niet iedereen het eens met zijn analyse…)

    Hé, wat? Niet iedereen het eens met mijn analyse? Namen van die onverlaten!

Geef een reactie